Pingislandskamp udda lunchmeny på teatern

På menyn: Inofficiell landskamp i bordtennis mellan Sverige och England med tillhörande lunchbuffé. Plats: Black Box nere i källaren på Halmstads teater. Resultat: Succé!

ANNONS
|

Sverige 13

England 3

– Man måste ju våga att prova nya grepp för att locka publik och det här är definitivt ett sådant, konstaterar förbundskaptenen Ulf ”Tickan” Carlsson.

Han var inte enbart nöjd över den svenska krossen med 13–3 i set mot VM-bronsmedaljörerna från i fjol utan lika mycket över själva evenemanget.

– I bland slår det en att har vi inte kommit längre än så här i pingisens försök att utvecklas och locka publik. Då kan det här vara ett att sälja in produkten bordtennis.

Upplägget var enkelt. Åtta tvåsetare där matcherna alltså kunde sluta 1–1, men där antalet vunna set till slut avgjorde.

ANNONS

– Vi måste korta ner matcherna så att det inte blir så mycket transportsträckor. Sedan ska det se snyggt ut också där publiken, som här, har möjlighet att både äta och dricka samtidigt som de tittar, påpekar Tickan och blickar ut över lokalen med en liten läktare på kortsidan och ståbord på långsidan med möjlighet att äta och dricka.

Halmstad BTK:s landslagstrio var också helt överens:

– Det är ju så här det ska vara. Och så här som Pingisligan borde ta efter för att locka mer publik, menar Kristian Karlsson.

– Ett riktigt roligt upplägg som jag gärna gör om. Här kommer både vi och publiken närmare varandra och då går allting lite snabbare, anser Mattias Karlsson.

– Ja, annars hade vi ju varit i träningshallen i stället. En kul grej, mer intim som man skulle kunna vidareutveckla. Jag har för mig att vi gjorde något liknande i Tylösand för några år sedan, instämmer Pär Gerell.

Den inofficiella landskampen var ett led i förberedelserna inför VM i Düsseldorf som startar i nästa vecka. Och då gjorde det förstås gott för självförtroendet att bara släppa tre set av 16 mot engelsmännen som tog VM-brons i lag i Malaysia i fjol.

ANNONS

– Ja, visst ville vi vinna och det här var lite ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger den nyblivne franske ligamästaren Gerell som ”stängde butiken” när han vann den sista matchen mot David McBeath med 14–12, 11–9 trots tre setbollar emot sig i första set och underläge 5–9 i andra set.

Själv kliver PG in i VM med en skön känsla.

– Eftersom Nittaku-bollen studsar lite annorlunda har vi gnuggat extra med boll-låda och tränar serve­returer och förstaattack.

Kristian håller med:

– Jo, det känns att formen är på väg, säger han efter att ha vunnit samtliga set mot Samuel Walker och Paul Drinkhall där han bara var illa ute i sista set mot Drinkhall när han vände 5–9 till 11–9.

Kristian siktar också högt i kommande VM:

– Jag är 16-delsseedad i singel och kvartseedad i dubbel ihop med Mattias och brukar ha som mål att nå ett steg längre. Så då får det bli åttondel i singel och minst semi i dubbel, säger Kristian som åker ”hem” till Tyskland på torsdag.

Resten av laget kommer efter på söndag.

– Det är smådetaljer i spelet som ska finslipas sista veckan. För min del handlar det om att få bra kvalitet på förstaattacken. Blir den bra kommer resten av spelet av sig själv, säger Mattias som ganska enkelt besegrade David McBeath men tappade set mot den engelska ettan Liam Pitchford.

ANNONS

– Jag missade en del i början, men sedan blev det bättre. Men vi hade redan mötts fyra gånger i år, två i Champions League och två i ligan och hade 7–7 i set så 1–1 var ganska logiskt, ler Mattias och tror på störst chans i mixed, där han och Matilda Ekholm är tredjeseedade, och dubbel.

Därmed fick Sverige också revansch för söndagens förlust i fotbollstennis med 13–15.

– Men den får PG ta på sig, påpekar Kristian och pekar på Gerell.

– Jo, jag började sjunga ”We are the champions” när vi ledde med 12–5 så vi blev kanske lite för kaxiga och det straffade sig, medger Gerell med ett skratt.

Fast drömmen är förstås att svenskarna får sjunga Queens klassiker någon gång under VM i Düsseldorf kommande vecka...

Sverige–England 13–3 (i set)

Kristian Karlsson–Samuel Walker 11–6, 11–8, Mattias Karlsson–David McBeath 12–10, 11–3, Anton Källberg–Paul Drinkhall 7–11, 11–6, Pär Gerell–Liam Pitchford 9–11, 11–8, K Karlsson–Drinkhall 11–4, 11–9, M Karlsson–Pitchford 7–11, 11–6, Källberg–Walker 11–8, 11–6, Gerell–McBeath 14–12, 11–9.

ANNONS