Går starkt. Kristian Karlsson har gjort succé under debutsäsongen i Borussia Düsseldorf och ställer nu in siktet på en topplacering i Top 15 som avgörs i Antibes under veckoslutet.
Går starkt. Kristian Karlsson har gjort succé under debutsäsongen i Borussia Düsseldorf och ställer nu in siktet på en topplacering i Top 15 som avgörs i Antibes under veckoslutet.

Karlsson siktar på pallen – och förlänger i Tyskland

Det går bra nu för Kristian Karlsson. Därför sätter den svenska pingisstjärnan upp ett högt mål i Top 16 i Antibes. – Jag går för en pallplats, säger han.

ANNONS
|

Kristian Karlsson har fått en drömstart i Borussia Düsseldorf.

25-åringen, som lämnade franska topplaget Pontoise i somras, har snabbt blivit en publikfavorit i ARAG CenterCourt i den tyska staden vid Rhen.

Det är fullt förståeligt.

Karlsson, 22:a på världsrankingen, har vunnit 14 av 17 matcher under debutsäsongen och spelade en viktig roll när Düsseldorf nyligen vann tyska cupen. Dessutom har han starkt bidragit till att Borussia toppar Bundesliga samt att klubben är framme i kvartsfinal i Champions League.

– Det var en mer familjär känsla i Frankrike – här i Tyskland är det hårdare. De väntar sig mer av dig, pressen är större, men samtidigt är det en nyttig erfarenhet, konstaterar Kristian.

ANNONS

Succén har gjort att Karlsson i dagarna förlängde kontraktet i Düsseldorf med ytterligare en säsong till 30 juni 2018.

– Jag hade lite andra anbud, men jag fick ett bra erbjudande av Borussia, konstaterar han.

Andreas Preuss, general manager i klubben, är nöjd med svenskens insats.

– Kristian har Borussia-genen och representerar passion och entusiasm. Han vill vinna varje match och är ett föredöme inom professionell bordtennis.

– Han har snabbt blivit en värdefull och viktig spelare för oss och därför är vi mycket glada över att han har förlängt sitt kontrakt.

Men nu väntar något helt annat än spel i klubblaget.

På torsdag samlas Europas främsta spelare på franska rivieran för att göra upp om titeln i Top 16.

Senast det begav sig gjorde Kristian en stark insats och slutade fyra i Porto. Nu vill han upp på pallen.

– Ja, har man blivit fyra en gång går det inte att sikta lägre. Det är viktigt att ha höga mål, tycker Karlsson, som är seedad åtta i turneringen.

– Jag var nia först, men är nu åtta och det är en klar fördel i gruppspelet att vara på någon av platserna 5-8 i stället för 9-12.

ANNONS

Kristian får sällskap av en annan Karlsson i Antibes – gamle klubbkompisen i Halmstad BTK och dubbelpartnern Mattias som gör sin första start i den klassiska tävlingen.

Top 16 i all ära, men Kristian har viktigare tävlingar framför sig senare under 2017.

– VM är det största målet. Det ska bli extra roligt eftersom det avgörs på hemmaplan i Düsseldorf.

ANNONS