Snöplig förlust. Kristian Karlsson var i helgen nära att rubba världsfemman Dimitrij Ovtcharov, men förlorade med 2-4 i set i China Open.
Snöplig förlust. Kristian Karlsson var i helgen nära att rubba världsfemman Dimitrij Ovtcharov, men förlorade med 2-4 i set i China Open.

Karlsson pressade världsfemman

Halmstad BTK-spelaren Kristian Karlsson hade i helgen 2-0 i set mot världsfemman och vinnaren Dimitrij Ovtcharov i China Open. Men mer än så blev det inte och Karlsson åkte ut i åttondelsfinalen i World Tour-tävlingen i Chengdu.

ANNONS
|

– Jag hade läge att få ett skiljeset. Jag hade 10-6 i sjätte set. Om jag hade vunnit det, så hade allt kunnat hända, säger Karlsson.

25-åringen var i helgen nära en rejäl knall i säsongsavslutningen i Chengdu. Karlsson överraskade Ovtcharov med två raka setvinster innan tysken tog ikapp och tog över ledningen till 2-3. Karlsson höjde sig åter i sjätte set och ledde med 10-6, men tappade och förlorade med 10-12 och 2-4 i set i åttondelsfinalen.

– Han spelade mycket bättre i de nästkommande seten. Han visade att han är femma i världen och att jag har en bit kvar, säger Karlsson.

ANNONS

I dubbeln nådde Karlsson semifinal ihop med Jon Persson, då Karlssons naturlige partnerMattias Karlsson avstod tävlingen för att fåsemester inför kommande seriespelet i Malaysia. Karlsson och Persson slog i första omgången Tzu-Hsiang Hung och Heng-Wei Tang med 3-0 och vann i kvartsfinalen mot kinesiska världsettan Ma Long och världsfyran Zhang Jike efter WO.

I semifinalen tog det roliga slut med 1-3 mot japanska paret Jin Ueda och Maharu Yoshimura, som i slutändan vann turneringen.

– De var bättre än oss. Vi hängde med i början av seten, men sedan rann det iväg. Vi är ändå nöjda.

Nu blir det tre veckors semester för Karlsson innan han tar sikte mot nästa säsong.

ANNONS