Frontfigur. Jörgen Persson.
Frontfigur. Jörgen Persson.

Jörgen Perssons nya roll inför VM

Om ett år och knappt en månad slås den första serven i lag-VM i Halmstad. Nu skickar VM-staben ut det finaste man har i frontlinjen: Jörgen Persson.

ANNONS
|

På torsdagen presenterades den femfaldige världsmästaren (fyra gånger i lag) som officiell ambassadör för VM-turneringen, som spelas i Halmstad arena 29 april–6 maj 2018.

– Det är en ära. Ett VM i Halmstad är riktigt häftigt alltså – det var något man ville uppleva under sin egen karriär. Och konceptet med Ping Pong Power, att det är för alla, tycker jag är lite extra roligt, säger han.

Jörgen Persson har funnits med kring lag-VM ända sedan ansökningsprocessen för fyra år sedan. Men nu får han en mer formell roll.

– Det blir under lite mer ordnade former nu och det känns bra. Jörgen har ställt upp ideellt väldigt, väldigt mycket innan, säger Thomas Buza, som arbetar med marknadsföring och kommunikation i VM-organisationen.

ANNONS

Jörgen Persson kommer bland annat att användas i kontakter med företag, synas i officiella sammanhang ihop med den officiella maskoten (en älg) och vara med i en presentationsfilm.

– För oss är det väldigt positivt att förknippas med Jörgen. Han är känd som en gentleman i sporten och har ett nätverk i hela världen, alla känner honom och vet vem det är, och han har alltid så vitt jag vet vurmat för Halmstad och nämnt att han är härifrån, säger Thomas Buza.

Lag-VM väntas samla spelare från 100 nationer, fördelade på 72 dam- och 72 herrlag.

Jörgen Persson vann guld i lag-VM med Sverige 1989, 1991, 1993 och 2000.

ANNONS