Näste svenske förbundskapten? På OS i Rio fick Jörgen Persson jobba som expertkommentator, nu är han nära jobbet som svensk förbundskapten.
Näste svenske förbundskapten? På OS i Rio fick Jörgen Persson jobba som expertkommentator, nu är han nära jobbet som svensk förbundskapten.

Jörgen Persson nära landslaget igen

Inom kort offentliggörs vem som blir Sveriges nya förbundskapten i bordtennis. HP-sporten kan nu avslöja att den som sitter i förarsätet är Jörgen Persson, 50. Och bredvid sitter Ulf ”Tickan” Carlsson, 55.

ANNONS
|

Uttagningsansvarige Marcus Sjöberg, som delat förbundskaptenssysslan med Ulf ”Tickan” Carlsson, deklarerade redan i september sin avgång på grund av personliga skäl.

Tillsättandet av ersättare har därefter dragit ut på tiden.

Enligt förbundet själva har antalet sökande varit många men också välkvalificerade. Nu verkar de dock ha bestämt sig.

– Bollen ligger hos mig, så mycket kan jag väl säga, bekräftar Jörgen Persson.

Under onsdagen reser pingislegendaren från Halmstad till Stockholm för att slutförhandla med de styrande i Svenska Bordtennisförbundet.

– Vi ska diskutera lite, så får vi se. Det finns lite olika roller, kommenterar Persson vidare.

Hur går dina tankar vad gäller jobbet?

ANNONS

– Nä, men det ska kännas rätt. Man ska känna att man kan göra något riktigt bra av det, svarar Persson som i en tidigare intervju med Hallandsposten påpekat att han inte är tillgänglig för en fulltidstjänst, snarare en halv.

Men det finns också fler alternativ att överväga för den flerfaldige världs- och Europamästaren som nyligen är hemkommen från Fuerteventura på Kanarieöarna där han som en av åtta deltagare ( fanns med i Kanal 5:s satsning ”Superstars”.

Den tyske världssexan Dimitrij Ovtcharov vill nämligen också åt Perssons kunnande. Duon har arbetat ihop under en längre tid och Ovtcharov vill gärna få till en fortsättning.

– Så är det. Han har haft det tungt efter OS där det inte gick så bra, sen har han blivit pappa också vilket kanske har tagit lite fokus. Men till 2017 vill han ta nya tag där det stora målet är VM på hemmaplan i Düsseldorf och han vill ha mer hjälp av mig än tidigare, berättar Persson.

Under 2016 var tanken att Persson skulle lägga cirka 100 arbetsdagar med ”Dima” men av olika anledningar landade det på cirka 60 dagar.

Hur lockande är det att fortsätta träna Ovtcharov?

– Det är också lockande, han är rolig att jobba med. Men nu har jag ju bara tränat honom, det man hade velat göra är att coacha lite också, sitta med på bänken under matcherna. Som det är nu så har förbundskaptenen (Jörg Rosskopf) den rollen.

ANNONS

Att själv bli förbundskapten hade alltså löst ”Jögges” coachsug.

Vid sin sida kan Persson i så fall få Ulf Carlsson. Enligt olika uppgifter till HP så kommer Tickan att, i någon form, få förnyat förtroende som förbundskapten.

ANNONS