Tuff förlust. Halmstad BTK:s Harald Andersson räddade åtta matchbollar innan han avgjorde på sin andra mot Rekords Michal Obeslo, men det blev ändå en ny HBTK-förlust med 1–4 i Pingisligan.
Tuff förlust. Halmstad BTK:s Harald Andersson räddade åtta matchbollar innan han avgjorde på sin andra mot Rekords Michal Obeslo, men det blev ändå en ny HBTK-förlust med 1–4 i Pingisligan.

Ingen rekordform för Halmstad BTK

Nya, föryngrade Halmstad BTK räcker inte till i Pingisligan. Det hjälpte inte ens att Harald Andersson räddade åtta (!) matchbollar och slog en av seriens starkaste spelare.

ANNONS
|

Pingisligan

Halmstad BTK1

Rekord4

HBTK:s möte med Rekord – som i och med segern i Halmstad arena gick upp i serieledning – var betydligt tajtare än vad slutsiffrorna, 1–4, antyder. Tre av fem matcher gick till fem set.

Men det var bara Harald Andersson av hemmaspelarna som lyckades vinna ett skiljeset efter en titanisk batalj mot Rekords tjeck Michal Obeslo, som kom till Halmstad med 6–1 i matchfacit.

Andersson (4–4) vann de två första seten med 11–7 och 11–9, men tappade sedan de två följande med 6–11 och 9-11.

I femte hade Andersson ledningen med 8–5, tappade till 9–10 och matchboll emot sig, klarade den, brände sedan en egen vid 11–10 – och så fortsatte det.

ANNONS

När Andersson till slut avgjorde till 20–18 på sin andra matchboll hade han räddat hela åtta (8) matchbollar.

– En poäng till så hade det varit som i gamla tider, 21. En helt sjuk match. Det hade varit skönt om vi kunde ha ångat på efter den, men vi räcker inte till. De är klart bättre än oss, medger HBTK:s tränare Ulf ”Tickan” Carlsson.

Efter derbyförlusten senast mot Falkenberg bad Carlsson supportrarna om ursäkt. Det fanns det ingen anledning att göra den här gången – men stryk blev det ändå, den tredje förlusten på fem ligamatcher.

– Vi har så stora svackor i matcherna. Det är så jävla mycket upp och ner, vi har ingen stabilitet. Ska man som spelare utvecklas och bli bättre får det inte vara så stor skillnad mellan högsta och lägsta nivå. Som Elias (Ranefur). Jag hänger inte riktigt med där, säger Carlsson.

Ranefur hämtade in 0–2-underlägen i set både mot Mehdi Bouloussa och Obeslo, men var sedan chanslös i femteseten: 5–11 respektive 8–11.

– Det var tuffa lägen, men så krigade jag mig tillbaka och då har man normalt lite fördel när man går in i ett skiljeset. Men jag fick jättedåliga starter i bägge seten och så var det tung uppförsbacke, säger Ranefur och fortsätter:

ANNONS

– Jag vet inte varför det blev så stelt och dåligt, jag tappade rytmen helt i skilje. Det låste sig.

Simon Arvidsson säkrade Rekords seger genom att först slå Anders Eriksson med 3–0 och därefter Harald Andersson med 3–1.

Halmstad BTK är närmast i elden på fredag. Då kommer tjeckiska SF SKK El Nino Praha till arenan i europeiska ETTU-cupens tredje omgång.

ANNONS