Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Positivt resultat. Halmstad BTK redovisade under måndagen ett positivt resultat under klubbens årsmöte i Halmstad arena. 
Positivt resultat. Halmstad BTK redovisade under måndagen ett positivt resultat under klubbens årsmöte i Halmstad arena. 

HBTK vände minus till plus

Halmstad BTK vände i år minus- till plusresultat med drygt 24 000 kronor. Det var inte tillräckligt bra med tanke på att föreningen arrangerade SM i år.

– Det är viktigt att vi inte räknar med att vi har de här intäkterna varje år, då man tjänar lite mer pengar med ett SM än utan ett SM, säger HBTK:s ordförande Bengt Ekberg, som blev omvald till ordförande under årsmötet. 

Halmstad BTK redovisade under måndagen resultatet för verksamhetsåret 2016/17 på föreningens årsmöte i en konferenssal i Halmstad arena. Och det blev den här gången ett positivt resultat med drygt 24 000 kronor. Det var ett fint besked med tanke på att föreningen i fjol hade 40 000 kronor i underskott. 

Men med tanke på att föreningen i mars arrangerade SM, så räknade styrelsen med ett lite mer positivt resultat. HBTK hade nämligen efter SM-arrangemanget 2010 hela 200 000 kronor i överskott. 

– Vi hoppades på att få in mer pengar genom SM, men vi har samtidigt en mycket större verksamhet i dag än då, vilket gör att vi inte går lika mycket plus. Förra gången vi arrangerade SM, så hade vi bara ett herrlag som drog pengar. I dag har vi ett herr- och damlag i Pingisligan, samtidigt som vi har ett herr- och damlag i Superettan, säger Ekberg. 

HBTK har samtidigt en trygg grund att stå på med tidigare sparade pengar på banken.

– Vi har klarat oss under mina år och även tidigare år. Det finns ett kapital på banken som är till för att utjämna. Förra året var vi 40 000 under och i år är vi 24 000 över. Det gör att vi inte behöver känna oss så himla oroliga, samtidigt som vi inte kan gå med förlust varje år. Det finns dock backning, säger Ekberg. 

Föreningen tappade under verksamhetsåret även drygt 100 000 kronor i medlemsavgifter, vilket blir en viktig bit framöver att lyfta för att få in mer pengar till föreningen. 

– Vi har en bra ungdomsverksamhet och fullt med ungdomar, men när vi startade upp pingisskolorna för ett par år sedan fick vi oerhört mycket ungdomar som gick med, samtidigt som föräldrar gick med som stödjande medlemmar. Många kom och provade på. Det är en dröm att alla ska stanna kvar, men det gör man inte. Man vill inte vara med längre, säger Ekberg och fortsätter: 

– Vi har en plan för att vi ska åka ut till alla skolor i samband med lag-VM i Halmstad. Vi ska prata om VM, men även om pingisskolan. 

Det kommer dessutom bli en liten satsning på vuxenpingis för att locka fler till HBTK. 

– Vi ska egentligen försöka locka alla gamla spelare i alla åldrar till att lira pingis och på så vis reaktivera dem i klubben för att få med sig lite fler vänner och liknande. Det kan även handla om stödmedlemmar.   

HBTK gör utöver det inte särskilt stora förändringar i styrelsen. Leif-Göran Johansson och Magnus Sundqvist är ensamma om att lämna styrelsen, samtidigt som Jan Oredsson är enda ny styrelseledamot.  

Fakta: HBTK:s nya styrelse
Ordförande (1 år): 
Bengt Ekberg (omval)
Styrelseledamöter (2 år):
Lars Baron (omval)
Helene Blomberg (omval)
Charlotte Nordahl (omval)
Jens Oredsson (nyval)
Styrelseledamöter (1 år):
Lars Holmqvist (omval)
Per-Gösta Månsson (enligt val 2016)
Lars-Erik Andersson (enligt val 2016)
Hans Nilsson (fyllnadsval)
Leif Johansson (fyllnadsval)
Suppleant (1 år):
Erik Fahlén (omval)

MEST LÄST