HBTK till SM-semifinal efter rena överkörningen

En dryg timme. Längre tid behövde inte Halmstad BTK på sig för att köra över Falkenberg med 4–0 i den andra SM-kvartsfinalen och ta sig vidare till semifinal.

ANNONS
|

SM-kvartsfinal 2:3

Halmstad BTK 4

Falkenbergs BTK 0

– Falkenberg fick klara sig utan Ibra (Ibrahima Diaw) som var förkyld och därför snackade vi om att inte invagga oss i säkerhet, men killarna gjorde det jättebra, myser Ulf ”Tickan Carlsson, tränare i HBTK.

I måndags var det betydligt hårdare och då vann Halmstad i Falkhallen efter sudden death.

Den här gången var det inget snack!

HBTK var klart bättre och släppte bara i från sig två set totalt inför en välfylld hall i Arenan där bland andra Jörgen Persson, Pär Gerell och hela Eslövslaget fanns på plats.

ANNONS

– Det verkade som om Falkenberg inte återhämtat sig riktigt efter förra matchen. Det kändes som om det var så redan på uppvärmningen, säger Harald Andersson, som på nytt gjorde en stark insats.

Liraren med stort L var magnifik och drog ner applåder både i den första matchen mot spanjoren Guillermo Martinez och sedan mot Padasek Taniviriyavechakul.

Forehanden satt som en smäck och backhanden var inte så dålig den heller när Andersson ångade fram mot 2x 3–0.

– Jag brukar spela bra i slutspelet på hemmaplan och jag hoppas det håller i sig, säger Harald, som i fjol hade 6–0 i set mot Österlen, 6–1 mot Söderhamn och 6–0 mot självaste Eslöv.

Nu har han fått en bra start igen.

– Det känns som om jag har ryckt upp mig jämfört grundserien.

Det blev ändå Fabian Åkerström som fick sätta punkt på SM-kvarten efter 3–1 i set i en underhållande match mot Alexander Franzén.

Åkerström började trevande, förlorade första set och låg sedan under med 4–0 i andra innan vändningen kom.

– Jag spelade mer med min forehand mot hans backhandssida. Sedan lärde jag mig hans servar efterhand och returnerade bättre, förklarar ”Fabbe” upphämtningen.

ANNONS

Vem HBTK får möta i semifinal är inte klart ännu, men det blir antingen Rekord, som väljer motståndare först, eller Eslöv.

– Det är två bra lag, men jag tycker att vi har bra chans att vara med och hugga mot båda. Skulle vi sedan förlora har vi ändå gjort en helt okej säsong, säger ”Tickan”.

ANNONS