Funderar på framtiden. Efter fem säsonger i Halmstad BTK kan Harald Andersson vara på väg bort. Tyska Bad Homburg är ute efter 25-åringes signatur.
Funderar på framtiden. Efter fem säsonger i Halmstad BTK kan Harald Andersson vara på väg bort. Tyska Bad Homburg är ute efter 25-åringes signatur.

HBTK-spelare kan hamna i Düsseldorf

Fem år i Halmstad BTK, men nästa säsong kan Harald Andersson hamna i Düsseldorf och bli träningspartner med Kristian Karlsson. Fast med Bad Homburg som klubbadress.

ANNONS
|

Halmstad BTK har redan landat stjärnvärvningen Mattias Karlsson till nästa säsong. Men snart kan lagets två toppspelare, landslagsmeriterade Harald Andersson och succékinesen Han Chuanxi vara förlorade.

Den förstnämnde frestas just nu av ett anbud från Bad Homburg i den tyska andradivisionen. Men det som kanske lockar allra mest är att han i så fall kan bli träningskompis med förre Halmstad BTK-spelaren Kristian Karlsson, nyblivne SM-guldmedaljören Anton Källberg och en viss Timo Boll i stjärnklubben Borussia Düsseldorf.

– Ja, då hade jag kunnat bo och träna med Kristian och Anton. Men det är inget som är klart, påpekar ”Harre” och fortsätter:

ANNONS

– Jag har varit i Halmstad i fem år nu och spelat i Pingisligan i sju år så ska man lämna så kanske det är dags nu. Till sommaren tar jag dessutom kandidatexamen i miljövetenskap.

Vad vet du om klubben?

– Bad Homburg är ett lag i andradivisionen som inte kommer gå upp i år men som vill gå upp. Det ligger cirka en och en halv timme med tåg från Düsseldorf.

Samtidigt utesluter 25-åringen, som den här säsongen har blandat och gett i Pingisligan men presterat väl på den internationella scenen, inte en fortsättning i Halmstad BTK.

– Det hade varit kul att vara kvar också nu när Mattias kommer hem, plus att det är VM här nästa år, säger Harald som precis som Karlsson och Karlsson, Kristian och Mattias, tillhör den gyllene 91-generationen.

När behöver du ta ett beslut?

– Jag vet inte, men det är väl bäst både för mig och Bad Homburg om det blir ganska snart.

HBTK slog i förra omgången till med en knall då man besegrade regerande mästarlaget Eslöv på hemmaplan. Lagets nyvärvade kines Han Chuanxi visade då yppersta klass när han besegrade Eslövs smått omöjlige Xu Hui med 3–1.

Chuanxis framtid i klubben är dock ytterst osäker.

ANNONS

Lars Holmqvist, vice ordförande:

– Att ta in honom i år, där vi skrev ett tremånaderskontrakt som nu är förlängt fram till maj, var relativt billigt. Men det skulle nog bli svårt för oss att ha honom kvar i ett år till. Alternativet är att ta in honom en kortare period, som nu, som jag ser det. Men samtidigt vill vi ha alla spelare här hela tiden.

När HP efter matchen mot Eslöv frågade Chuanxi om framtiden, var kinesen fåordig.

– Tidigare har han sagt att han vill slutföra sina studier i Kina, men i helgen betonade han att han trivs väldigt bra här så han börjar kanske vackla, berättar Holmqvist.

HBTK har en match kvar i Pingisligan innan slutspelet drar igång.

ANNONS