Glädjebesked. HBTK-spelaren Mattias Karlsson kan få spela mixeddubbel ihop med Matilda Ekholm vid Tokyo-OS 2020.
Glädjebesked. HBTK-spelaren Mattias Karlsson kan få spela mixeddubbel ihop med Matilda Ekholm vid Tokyo-OS 2020.

HBTK-kugge gläds åt mix vid OS 2020

IOC tog under fredagen beslut om att mixeddubbel blir en OS-gren i Tokyo 2020. HBTK-stjärnan Mattias Karlsson får därmed en ny chans att skörda framgångar ihop med Matilda Ekholm i mixeddubbel.

ANNONS
|

– Det är jätteroligt, skitbra för min del. Jag och Matilda kan nog spela ihop, utbrister Karlsson, som nyligen kom hem till Halmstad efter VM i Düsseldorf, Tyskland.

Mattias Karlsson har genom åren skördat stora framgångar i både herr- och mixeddubbel. Han tog 2012 EM-silver ihop med Kristian Karlsson och följde upp det med två EM-brons ihop med radarpartnern och dessutom ett EM-silver i fjol med Matilda Ekholm i Budapest. Senast blev det dock uttåg redan i VM-kvartsfinalen med Ekholm i Düsseldorf.

Nu finns det dock chans till revansch i OS 2020. IOC (Internationella olympiska kommittén) beslutade under ett möte under fredagen i Lausanne att mixeddubbeln blir en del av OS-programmet.

ANNONS

– Vi siktar verkligen på det. Vi kompletterar varandra bra och förstår varandra. Först blir det ju mixed på VM 2019 och sedan får vi se.

Men det lär också bli ett tuffare startfält än tidigare år i klassen, då flera av de högst rankade spelarna tidigare nobbat mixedtävlingen.

– De flesta kommer nog att vilja spela. Det blir viktigt för alla, då OS bara är vart fjärde år. Det väger också lite extra.

Men det är ännu långt till OS. Härnäst reser Karlsson på söndag till Japan för en ny World Tour-tävling, där han tävlar i singel och i herrdubbel med evige dubbelpartnern Kristian Karlsson.

ANNONS