HBTK fick revansch i Hallandsderbyt

Halmstad BTK:s tränare Ulf ” Tickan” Carlsson bad om ursäkt till fansen efter förlusten i derbyt senast mot Falkenberg. Det behövde han inte i går.

ANNONS
|

Elitserien

Halmstad BTK 4

Falkenberg 1

– Nej, men FBTK är ett bra lag och det var grym spänning hela matchen. Vi var lite starkare i dag, en go seger, myser ”Tickan” Carlsson.

I Falkenberg för några månader sedan var HBTK inte ens nära att ta poäng och blev rejält överkört.

Sedan dess har det hänt lite saker i truppen. Klubben har förstärkt med kinesen Han Chuanxi och hans intåg i laget har blivit en succé.

Efter två lagmatcher är han fortfarande obesegrad och vann sina två singlar i går mot Padsak Taniviriyavechakul - svårstavat det där – och Ibrahima Diaw.

ANNONS

– Chuanxi var inte lika bra i returspelet i dag som i debuten utan blev passiv, men han krigade på och vann. Det känns skönt, säger ”Tickan”.

Segern mot Diaw gav HBTK 3–1, men det blev riktigt spännande när landslagsspelarna Harald Andersson och Alexander Franzén gjorde upp.

Det var inte många bollar som skiljde, men Andersson som har haft vissa problem med formen tidigare visade nu styrka i avgörande set när han vände underläge 3–5 till seger med 11–7.

Därmed vann HBTK med 4–1, men det kunde också ha blivit 3–3 för på bordet bredvid stod det 2–2 mellan Fabian Åkerström och Guillermo Martinez.

Så jämnt var det.

– Det var inte utan att man satt vid sidan om med hjärtat i halsgropen, erkänner ”Tickan”.

Han och kompanjonen Fredrik Håkansson valde att köra vidare med ”Fabbe i sista matchen trots att han förlorade klart mot spanjoren i förra mötet.

– Vi kanske skulle ha slängt in Anders (Eriksson) där i stället, men vi blev inte färdiga till det så i dag var det spelarna som var bäst och coacherna tvåa.

ANNONS

Vinsten gör att HBTK nu klättrar en placering upp till femte plats i tabellen.

– Nu har vi tagit två raka segrar och det känns som om den värsta krisen är över. Kan vi dessutom slå Kävlinge på onsdag så har vi häng på fjärdeplatsen. säger Harald Andersson.

”Tickan” nickar instämmande:

– Det känns jätteskönt att vi börjat vinna igen. Med Chuanxi har vi fått in lite mer styrka i truppen och det känns som att det bara är att ånga på nu.

ANNONS