Nyförvärv klart. HBTK-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson är nöjd att ha knutit 21-årige Han Chuanxi till klubben.
Nyförvärv klart. HBTK-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson är nöjd att ha knutit 21-årige Han Chuanxi till klubben.

HBTK förstärker med 21-årig kines

Det har gått trögt för Halmstad BTK i Pingisligan i vinter. Därför förstärker nu klubben med kinesen Han Chuanxi, 21, för resten av säsongen.

ANNONS
|

– Det är inte så lätt att hitta nya spelare vid den här tidpunkten på året, men det har varit guld värt att ha hjälp av Huang Dawei som har ett öga på vad som finns därborta, säger HBTK:s tränare Ulf ”Tickan” Carlsson.

Huang Dawei spelade många år för Halmstad, men jobbar nu för Stiga i Kina och följer Super League från nära håll.

Det var också där som han hittade Han Chuanxi, som den senaste säsongen tävlat för Luneng från Shendong, där bland annat Fang Bo, som var i VM-final i Suzhou 2015, spelar.

ANNONS

– Han har inte varit ute och tävlat så mycket med landslaget eller med klubblaget, men gjorde en säsong i Portugal 2012 för att få erfarenhet, berättar ”Tickan”.

HBTK var i SM-final i våras, men sedan ankaret Mattias Karlssons flytt till franska topplaget Pontoise har klubben haft det tufft i Pingisligan och ligger för närvarande först på sjätte plats i tabellen.

”Tickan” ville från början köra vidare på den trupp som finns i år, men sviktande resultat har gjort att HBTK måste göra något för att inte hamna i bottenträsket.

– Vi har inte kommit upp i den nivå som vi hoppats på och då har det blivit stressigt i laget. Det är förstås tråkigt att ha hamnat i den här situationen, men vi – både spelare och ledare – får skylla oss själva, tycker ”Tickan”.

Han vill inte sätta någon press på nyförvärvet.

– Nej, det är en liten chansning som vi gör, men vi hoppas att Han ska bli ett litet lyft och tillgång för oss. Vi behöver trygghet i laget och förhoppningsvis kan han avlasta de andra spelarna.

ANNONS

Han Chuanxi gjorde på onsdagen sitt första träningspass med sin nya klubb.

Kinesen beskriver sig som en snabb spelare med en bra forehand.

– Men skriv att jag är lika bra på backhand så de andra lagen i Pingisligan inte vet vad de har mig, skrattar Han Chuanxi.

Han kommer ursprungligen från Jiangsu och var åtta månader i Portugal för fyra säsonger sedan. 21-åringen har gjort fyra säsonger i andraligan i Kina, men tog förra året klivet upp i den högsta ligan.

– Det jag kan bidra med i Halmstad är power – sedan hoppas jag göra det HBTK vill att jag ska göra – vinna, säger han.

Under sin första dag på svensk mark har Chuanxi bland annat träffat en annan gammal spelare i HBTK – Wang Jianfeng.

– Jag var och käkade hos honom i dag på hans restaurang och det verkar vara en bra kille. Jag har aldrig varit i Sverige, men även om det regnat mycket sedan jag kom hit så känns det bra att vara här.

Asiaten är spelklar direkt och kommer att debutera hemma mot Warta i Pinigsligan på måndag.

ANNONS

– I första hand är det en kortsiktig lösning, men vi hoppas att det blir en lång säsong och att vi når så långt som möjligt i ett eventuellt slutspel. Går det bra för Han och vi trivs med varandra så kan han kanske stanna här länge, slutar ”Tickan”.

ANNONS