Förstärker laget. I serien vann Storfors båda mötena med Halmstad med 6–2. Men HBTK:s ex-kinesiska ankare Xia Lian Ni-Danielsson (bilden) deltog inte i någon av de matcherna.
Förstärker laget. I serien vann Storfors båda mötena med Halmstad med 6–2. Men HBTK:s ex-kinesiska ankare Xia Lian Ni-Danielsson (bilden) deltog inte i någon av de matcherna.

HBTK får möta seriesegrarna

Halmstad BTK ställs mot Pingisligans seriesegrare Storfors i SM-semifinalen. Storfors gjorde sitt val sent på måndagskvällen – efter en kaosartad helg i damslutspelet.

ANNONS
|

Både Storfors och HBTK lämnade nämligen in protester mot regerande mästarna Eslöv efter kvartsfinalerna i förra veckan.

Tvisten gällde tolkningen av bestämmelsen att alla spelare i slutspelet måste ha deltagit i minst fem seriematcher ”i grundserien för föreningen eller dess farmarförening”.

Eslövs nya kinesiska Li Wen Xi spelade fyra matcher i Pingisligan A samt en i herrarnas division 4. Det anser Eslöv räcker, men Storfors och HBTK hade en annan uppfattning – innan HBTK valde att dra tillbaka sin protest efter att ha lusläst reglerna.

På måndagskvällen kom först beskedet från Svenska Bordtennisförbundet att protesten avslås.

– I våra regler i dag finns inget förtydligande om separation mellan herr- och damserier eller enbart nationella serier, läser HBTK:s lagledare Anders Björding högt ur beslutet.

ANNONS

Vad säger du om domen?

– Jag har ingen kommentar till det här egentligen utan vi vill spela pingis i stället för att hålla på med sånt här. Det är det som är det viktiga för sporten.

Vid 22-tiden på måndagskvällen, mindre än två dygn före den första semifinalen hemma på onsdag, fick HBTK sedan veta att Storfors valt Halmstadlaget som motståndare. I den andra semifinalen möts Mälarenergi och Eslöv.

Anders Björding säger:

– Det spelade ingen större roll vem av dem vi får möta. Storfors är väl lite favoriter eftersom de vann serien så stort som de gjorde, men för oss passar det ganska bra att slå ur underläge.

I serien vann Storfors båda mötena med Halmstad med 6–2. Men HBTK:s ex-kinesiska ankare Xia Lian Ni-Danielsson deltog inte i någon av de matcherna.

ANNONS