Harald gav Tickan presenten i efterskott efter drama

Det var en seger i derbyt och den första SM-kvartsfinalen mot Falkenbergs BTK som Halmstad BTK:s tränare Ulf ”Tickan” Carlsson hade önskat sig i försenad födelsedagspresent. Och till slut fick han den – om än efter stor dramatik.

ANNONS
|

Falkenbergs BTK 3

Halmstad BTK 4

(3–3 efter alla matcher – avgjordes i sudden death)

– Fast jag hade gärna fått den på ett lite lugnare sätt, ler Tickan och avser det dramatiska avgörandet i sudden death där kinesen Chuan Xi Han hoppade upp på bordet(!) när matchbollen mot Alexander Franzén var inslagen – något som renderade gult kort och upprörda känslor från FBTK-håll.

– Respektlöst!. Men jag vill helst inte uttala mig om vad jag tycker om det han gjorde, det får stå för honom. Han var väl nöjd att vinna. Det är ju ett spel, ett krig, säger Franzén efter Xu Hans 11–8 – en revansch för 1–3-förlusten tidigare i matchen.

ANNONS

När dagens man, Harald Andersson på bordet bredvid redan hade besegrat Ibrahima Diaw i sitt sudden death-set med 11–6 innebar det fördel HBTK inför returen i Halmstad arena på torsdag.

HBTK-tränaren Carlsson försökte dock dämpa ner händelsen efteråt:

– Det är väl osvenskt att göra så men Chuan vill så mycket så det var mer riktat mot honom själv och inte Alex eftersom han var besviken efter förlusten tidigare. Samtidigt måste man naturligtvis visa respekt för sin motståndare.

Då hade matchen svängt i flera omgångar. Chuan Xi Han gjorde processen kort mot Ibrahima Diaw i tre raka set, men desto tuffare blev det för Harald Andersson som efter klara 11–4 i första set mot Alexander Franzén fick fullt jobb med FBTK:aren.

– Han är jobbig att möta, men det kändes ändå som att jag hade kontroll på matchen, säger Harald som tappade andra set och sedan vände 5–8 till 11-8 i tredje set.

Men efter omvända siffror i fjärde set skulle det till slut bara skilja två bollar i skiljeset när Franzén slog nät ut till 11–9 för HBTK:aren.

– Riktigt starkt av Harald som brukar ha svårt mot Alex. Men i dag är det han som vinner matchen åt oss, konstaterar Carlsson.

ANNONS

Med 2–0 i ryggen var det fördel HBTK:

– Ja, det var ju till och med chans på 4–0, medger Harald och avser att Chuan Xi Han var klar favorit mot Alexander Franzén samtidigt som Fabian Åkerström hade besegrat thailändaren Padasak Taniviriyavechakul(!) senaste de möttes.

Men även pingisbollen är som bekant rund och snart var det utjämnat till 2–2. Detta efter att kinesen Xi Han hade tappat allt taktiskt tänkande när han blev besegrad med sina egna vapen, snabbheten och slagduellerna, av Franzén med 1–3 (5-11. 11–3, 9–11, 8–11) och Åkerström aldrig kommit in i matchen mot – tja, thailändaren med alla rubriksättares mardröm till namn (0–3).

– Vi slarvar och går inte alls in i den andra omgångens matcher med det fokus som vi ska ha, morrar Tickan.

– Nu var det ju i stället Falkenberg som hade överläge inför de sista singlarna, fortsätter han.

Jodå, i synnerhet som Harald Andersson inte alls hann med i första set mot Taniviriyavechakul, 5–11.

– Men sedan gav Figge (tränare Fredrik Håkansson) några goda råd att ändra returer och dra ner tempot, förklarar Andersson vändningen till 11–9, 11–5, 11–6.

Åkerström lyckades dock inte avgöra mot en bollsäker Diaw (1–3) utan det skulle alltså avgöras i sudden death där HBTK vann båda seten.

ANNONS

– Så nu ska vi försöka avgöra hemma på torsdag. Men det är små marginaler som i sudden death-setet där jag fick någon boll med mig som sedan avgjorde, säger Harald.

Men tre pauser på totalt 30 minuter i en redan lång match... Hur tänkte ni där, Falkenberg?

ANNONS