Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fortsätter i HBTK. Elias Ranefur har skrivit på för två säsonger till.
Fortsätter i HBTK. Elias Ranefur har skrivit på för två säsonger till.

Halmstads trupp spikad – Ranefur förlänger

Halmstad BTK har spikat herrelittruppen och får ett mycket starkt lag på pappret till kommande säsong.

– Vi vill tillbaka och spela SM-final, säger tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson.

Eslöv har blivit svenska lagmästare 13 gånger de 14 senaste åren och den dominansen hoppas HBTK spräcka.

Klubben har satsat hårt inför hösten och gjort klart med landslagsstjärnan Mattias Karlsson, som återvänder från franska topplaget Pontoise. Sedan tidigare är det även klart att Ibrahima Diaw värvas från rivalen Falkenberg och Anders Eriksson blir kvar i föreningen.

Det nya är att både talangen Elias Ranefur och rutinerade Fabian Åkerström förlänger sina kontrakt. I Ranefurs fall handlar det om en påskrift på två år medan Åkerström har kritat på för en säsong.

– Det känns skönt att ha spikat truppen så här tidigt och jag tycker det känns spännande med det här gänget. Vi siktar högt med ett såpass bra lag, tycker ”Tickan”.

Han fortsätter:

– Elias är bra i ordning igen efter handledsproblemen och jag hoppas att han snart kommer vara där han var innan skadan – och lite bättre till. Det han behöver förbättra är lägstanivån och vinna matcher trots att han inte spelar på topp.

På minussidan finns kinesen Han Chuanxi, flyttar till polska Champions League-laget Bogoria Grodzisk Mazowiecki, Harald Andersson, väljer Bundesliga 2-laget Bad Homburg, samt amerikanen Kanak Jha, som också han får Tyskland som nytt hemland.

– Kanak ska träna i Grenzau, men spela i en klubb i en mindre liga. USA får en tysk förbundskapten och sportchef och vill ha honom nära. Synd att han lämnar oss eftersom han började hitta rätt och trivdes bra socialt, säger ”Tickan”.

Konkurrensen om platserna i HBTK:s representationslag kommer att bli hård och någon av de fem kommer att få förstärka andralaget i Superettan.

De senaste säsongerna har HBTK spelat i ETTU-cupen och nådde i vintras kvartsfinal efter flera fina skalper, men väljer nu att avstå spel i Europa nästa säsong.

– Det var ett tungt beslut att ta, men det är ekonomin som styr och det kostar lite för mycket att spela i Europa. Om man går fram några omgångar så drar man på sig kostnader.

– Men samtidigt kan det vara bra för då kan vi koncentrera oss på Pingisligan och för en sådan som Mattias innebär det färre resor i ett redan späckat schema. Det kan han ha nytta av på hemma-VM.

MEST LÄST