Ni Xia Lian. Bild: Jari Välitalo/arkiv
Ni Xia Lian. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Halmstad BTK stormar på i serietoppen

HBTK fortsätter etablera sig som ett topplag i Pingisligan A. Borta mot Åsa kom säsongens sjätte seger efter något av en utklassning.

ANNONS
|

Pingisligan A

Åsa IF 1

Halmstad BTK 6

– Det får man säga med facit i hand. Det blev ganska stort, även om det var några ganska jämna matcher och jämna set. Det var inte helt enkelt, men blev ganska övertygande till slut, säger Åsa Carlsson, coach i HBTK.

I vanlig ordning gick kinesiskan Ni Xia Lian i bräschen och vann sina matcher komfortabelt.

– Det gör mycket att vi har henne. Hon är säker på att ta sina tre matcher, vilket ger de andra en stor trygghet, säger Åsa Carlsson.

HBTK spelade även med kuggen Erika Fronth och blott 15-åriga Jennie Edvinsson, som därmed gjorde debut för i år.

ANNONS

– Jennie gjorde det jättebra och pressade Filippa Bergand som är bland de bästa i Sverige i sin ålder, men tappade. Det var lite synd. Hon hade häng på att vinna den matchen och verkligen skaka om dem. Sedan gjorde hon det bra och vann sin andra match mot deras norska, säger Carlsson.

– Erika var ganska stabil och vann sina matcher, trots att det var ganska jämnt med några tajta set.

Segern var lagets sjätte på sju matcher och man går nu på uppehåll som tabelltvåa, enbart slagna av suveränen Storfors som vunnit samtliga sju matcher.

– Vi brukar ha ganska långa matcher, uppåt tre timmar. Den här tog en och en halv timme, så det var komfortabelt och snabbt avklarat, vilket var skönt. Nu får vi fira jul med gott samvete och ta nya tag när serien vänder den 14 januari.

ANNONS