<strong>Ja till EM.</strong> Mattias Karlsson har varit fot- och ljumsskadad den senaste månaden, men ger nu klartecken för lag-EM i Luxemburg.
Ja till EM. Mattias Karlsson har varit fot- och ljumsskadad den senaste månaden, men ger nu klartecken för lag-EM i Luxemburg.

Grönt ljus för Karlsson - spelar EM

Mattias Karlsson har varit fot- och ljumskskadad, men ger nu klartecken till lag-EM i Luxemburg 13-17 september.

ANNONS
|

– Jag har kört för fullt i fyra dagar och det känns bra, säger han.

Halmstad BTK:s 26-åring har svarat för en stark säsong och avancerat till 21:a plats på världsrankingen.

Men under den första träningen efter semestern på Kreta stukade Karlsson foten och tvingades till vila.

Han försökte ändå spela i T2-ligan i Malaysia i början av augusti. Foten höll, men då högg det i stället till i ljumsken – en skada som gjorde att han missade EM-lägret på hemmaplan i Halmstad och en World Tour-tävling i Tjeckien i förra veckan.

ANNONS

Nu är Mattias dock på väg tillbaka och någon fara för EM ska det inte vara.

– Jag trodde att skadeproblemen skulle gå över mycket fortare. I förra veckan kändes det inte bra, men den här veckan har jag tränat mer normalt, konstaterar Karlsson.

Han har fått hjälp av SOK:s (Sveriges Olympiska Kommitté) sjukgymnast Carl Hultefors i Halmstad, men har även varit på besök hos handbollslandslagets sjukgymnast Inge Dahlberg i Ängelholm.

– Det känns fortfarande lite stelt i ljumsken, men att jag kunnat köra tuffa pass utan problem gör att det ska vara grönt att spela EM.

Han ska tillsammans med Kristian Karlsson, Pär Gerell, Anton Källberg och Jon Persson försvara de blågula färgerna i mästerskapet.

Sverige har lottats in i samma grupp som Grekland, Ryssland och värdnationen Luxemburg, där de två bäst placerade länderna går vidare till kvartsfinal.

I förra veckan gjorde Kristian Karlsson och Gerell bra singelinsatser i Tjeckien Open och åkte ut först i kvarten – Kristian mot japanska underbarnet, 14-årige Tomokazu Harimoto, och Pär mot tysken Timo Boll.

– Det känns som om det är vår tur att göra något bra i EM. Kan vi alla spela bra samtidigt så har vi stor chans på guldet, tycker Mattias.

ANNONS

I helgen avgörs HBTK:s elitturnering Halmstad Masters i arenahallen och Mattias Karlsson är toppseedad.

Frågan är om han ställer upp?

– Det är oklart. Vi får se vad som händer, men det är annorlunda att spela matcher eftersom det blir större påfrestningar på ljumsken. Ska jag vara med så måste jag vara 100.

Fakta: Karlssons tuffa höstprogram

13-17/9: EM i Luxemburg.

19-23/9: T2-ligan i Malaysia.

27/9: Premiär i Pingisligan.

3-7/10: T2-ligan i Malaysia.

1/4/11: T2-ligan i Malaysia.

10-12/11: German Open.

16-19/11: SOC i Stockholm.

7-9/12: T2-slutspel i Malaysia.

14-17/12: World Tour-final i Kazakstan.

ANNONS