I bra form. Fabian Åkerström tog SM-silver i dubbel tillsammans med lagkompisen Harald Andersson i Halmstad BTK.
I bra form. Fabian Åkerström tog SM-silver i dubbel tillsammans med lagkompisen Harald Andersson i Halmstad BTK.

”Fabbe” skrällde dubbelt i arenan

Halmstad BTK tog tvåsiffrigt antal medaljer i SM på hemmaplan. En av dem som var extra nöjd var Fabian Åkerström, som lämnade hallen med ett silver och två brons.

ANNONS
|

– På förhand trodde vi kanske inte att han skulle ta så många medaljer, men ”Fabbe” har gjort det jättebra, berömmer Ulf ”Tickan” Carlsson, tränare i Halmstad BTK.

Åkerström inledde SM-helgen med brons i mixed tillsammans med Erika Fronth och fortsatte sedan att spela stor pingis under det långa lördagspasset där han skrällde riktigt ordentligt när han slog ut guldfavoriten och klubbkompisen Mattias Karlsson med 4–1 i kvartsfinal.

– Det var första gången jag slog honom och det kunde inte ha kommit lägligare, säger Fabian Åkerström.

Karlsson fick inte spelet att stämma samtidigt som ”Fabbe” gjorde en av sina bästa matcher på länge.

ANNONS

– Fantastiskt bra gjort att slå Mattias. Det är alltid knivigt och lurigt att möta en träningskompis och oftast kommer det in andra aspekter än när killarna möter spelare från andra klubbar, säger ”Tickan”.

Men i semifinalen hade han inte så mycket att hämta utan förlorade med 0–4 mot Pär Gerell.

Roligare då i dubbeln där Åkerström tillsammans med Harald Andersson sensationellt slog ut världsparet Kristian Karlsson och Mattias Karlsson, som var i final förra helgen på världstouren i Qatar.

Men i SM-finalen hamnade ”Fabbe” och Harald i underläge mot Viktor Brodd och Hampus Nordberg med 0–2 i set och fick lång uppförsbacke.

– Det går inte att lämna så stort handikapp, men vi var alldeles för dåliga i början, suckar Åkerström.

– Silver är ändå ett bra resultat, men är man väl i final så vill man inte förlora.

Hemmakillarna vann sedan det tredje setet med 11–7 och hade bra läge att även ta det fjärde, men Nordberg och Brodd vann med knappa 12–10. Därmed blev Söderhamnsduon svenska dubbelmästare för andra gången.

– Det är klart att vi gjorde ett väldigt bra SM och fick ett kvitto på att vi har en bred verksamhet, men samtidigt hade vi Fabian och Harald i dubbelfinal och Gerell i singelfinal utan att få med oss ett guld. Det känns surt, tycker ”Tickan”.

ANNONS

Han fortsätter:

– Sedan var det jättekul för tjejerna. Erika (Fronth) och Tilda (Johansson) har lyft sig rejält. Det var kul att de tog för sig som de gjorde. Att det sedan blev medalj för Erika även i singel var super, super.

ANNONS