<strong>Väljer att sluta.</strong> Åsa Carlsson har sagt upp sig som tränare för Halmstad BTK:s damelitlag i Pingisligan och ersätts på posten av klubbens herrtränare Fredrik ”Figge” Håkansson.
Väljer att sluta. Åsa Carlsson har sagt upp sig som tränare för Halmstad BTK:s damelitlag i Pingisligan och ersätts på posten av klubbens herrtränare Fredrik ”Figge” Håkansson.

Carlsson slutar som tränare i HBTK

Åsa Carlsson har varit med hela resan från division 2 till SM-bronset i lag i våras.

ANNONS
|

Men nu slutar den tidigare landslagsstjärnan som tränare i Halmstad BTK:s damelitlag och ersätts av Fredrik Håkansson.

– Det är det klassiska när man har två jobb. Jag arbetar lite för mycket på båda ställena och då får jag inte så mycket tid över till annat, säger Åsa, som förklaring till sitt avhopp.

Hon har delvis varit tjänstledig från sitt arbete som personlig tränare på Nordic Wellness för att träna HBTK:s damlag i Pingisligan, men efter ett väldigt framgångsrikt år med bland annat SM-guld i dubbel (Tilda Johansson och Erika Front) samt SM-brons i lag väljer Carlsson att kliva av.

ANNONS

– Det har varit jätteroligt att jobba med tjejerna. Det blev en bra resa som kryddades med SM-guldet på hemmaplan, men ibland kan det bli lite för mycket.

Kommer du att finnas kvar i någon annan roll i klubben?

– Det är möjligt att jag kommer att han hand om fysträningen för herr- och damlaget, men det är inte klart i vilken form utan det hänger på klubben.

Klart är dock att Fredrik ”Figge” Håkansson tar över.

Håkansson har tränat HBTK:s herrlag i Pingisligan tillsammans med Ulf ”Tickan” Carlsson i många år och är sugen på att prova något annat.

– Jag har tränat tjejerna och haft dem på Aspero, så det blir inte så mycket nytt. Skillnaden jämfört med tidigare är att jag kommer att vara med på seriematcherna, säger Fredrik Håkansson.

Hur det blir på herrsidan vet han inte än.

– Nej, det är inte riktigt 100 än. Jag vet att jag ska ha hand om damerna, men inte vad det blir mer.

”Figge” får en viktig roll nu när föreningens damstjärna Xi Lian Ni-Danielsson flyttat och inget nytt ankare kommer att ersätta.

ANNONS

Klubben har bestämt sig för att köra på det material som finns och låta 16-åriga jättetalangen Jennie Edvinsson, som ska spela ungdoms-EM i sommar, få en mer framträdande roll i laget.

– Jag tycker att det känns rätt bra. Vi har tre jämna spelare och det är dags för dem att ta ett lite större ansvar nu när inte ”Nixi” är med längre. Min uppgift är att få alla att ta nästa steg.

Han lämnar ändå en liten öppning för att förstärka truppen senare under säsongen.

– Vi får se vad som händer, men det är inte omöjligt att vi plockar in en ny spelare i december för att bli starkare inför ett eventuellt SM-slutspel, som är vårt mål att ta oss till.

ANNONS