Parisförsvararen Presnel Kimpembe firar sitt 1–0-mål på Old Trafford mot Manchester United.

Besegrat United illa ute i Champions League

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United är inte längre något obesegrat lag. Det mesta tyder på att de snart inte heller är ett Champions League-spelande lag.

|

Efter drygt två månaders vinterdvala efter gruppspelet var Champions League-fotbollen tillbaka med åttondelsfinalerna, i form av en rivstart med stormötet mellan Manchester United och Paris Saint Germain på Old Trafford.

Om inte publiken var taggad och övertänd så var åtminstone spelarna det under den första halvleken – som inte producerade några mål men däremot fem gula kort.

Onödigt sena tacklingar och cyniska knuffar in i reklamskyltar speglade en hård, grinig och chansfattig första halvlek.

I nästa halvlek skulle en av alla de kortbelastade spelarna också göra mål.

Parisförsvararen Presnel Kimpembe stod rätt placerad vid den bortre stolpen när Angel Di Marias välriktade hörna nådde hans fot i den 54:e minuten. Och målet var lika öppet som fransmannen var omarkerad.

De Gea fick slita

Öppna var också nu de offensiva slussarna för Paris.

Drygt sex minuter efter 1–0-målet nådde ett lågt inspel Kylian Mbappé, som sprungit ifrån Victor Nilsson Lindelöf och enkelt kunde rulla in 2–0.

Därpå följde både en och två chanser där Unitedmålvakten David De Gea tvingades slita hårt för traktamentet.

Den spanska burväktarens lag såg där och då inte ut som det manskap som vunnit tio av elva matcher sedan Ole Gunnar Solskjær tog över tränarrodret i december.

Jakten på en reducering och en strimma hopp var fruktlös, och en vanligtvis leende norrman på tränarbänken såg bistrare ut än vad han någonsin gjort som tränare i klubben.

Pogba utvisad

När slutsignalen gick kunde Solskjær konstatera att en rejäl uppförsbacke måste bestigas i returen på Parc des Princes om hans United ska ta sig till kvartsfinal.

Dessutom får man göra det utan den avstängde fixstjärnan Paul Pogba, som fick ett andra gult kort i slutminuterna. Kanske även utan Jesse Lingard och Anthony Martial, som båda fick bryta matchen på grund av skador.

- Berg finns där för att bestigas. Man kan inte säga att det är över. Vi måste uppenbarligen förbättra oss från i dag, men i dag var ett uppvaknande, säger Solskjær till Uefa.

- Man kunde se att vi inte spelat många matcher på den här nivån den senaste tiden.

- Vi är glada, men det är bara halvtid. Vi får fortsätta förbereda oss, säger Kylian Mbappé, som fick klara sig utan skadade Neymar och Edinson Cavani i anfallet, till Uefa.

19-åring frälste Roma

Samtidigt i Rom så fick en vadskadad Robin Olsen se talangfulle Nicolo Zaniolo bli stor matchhjälte för deras Roma i 2–1-vinsten hemma mot Porto.

Efter en mållös första halvlek klev 19-åringen fram två gånger om. Först med ett välavvägt avslut i 70:e minuten som gav 1–0. Sex minuter senare hade han också blivit tvåmålsskytt efter att ha utnyttjat en försvarsretur.

Olsens ersättare i målet, Antonio Mirante, skulle dock inte få hålla nollan.

Spanske anfallaren Adrian borrade in ett viktigt bortamål i den 79:e minuten, som innebär ett öppet och ovisst returmöte i Portugal.