Cristiano Ronaldo knäade in 2–1-målet och kunde till slut fira att Real Madrid besegrade PSG med 3–1.

"Anta aldrig att Madrid har dött"

Två sena mål gav Real Madrid greppet om Champions League-åttondelen mot PSG. Cristiano Ronaldo gjorde två mål i 3–1-segern och visade att den äldre av planens stjärnor fortfarande lyser starkast.

|

Distanserat med 17 poäng i La Liga, utslaget i Spanska cupen av Leganés och kraftigt ifrågasatt. Men i Champions League visade de dubbelt regerande mästarna att man fortfarande är att räkna med.

- En väldigt viktig seger. Det är de här Champions League-kvällarna man aldrig glömmer, och vi visade exakt hur man ska spela, säger Sergio Ramos.

Pressade tränaren Zinedine Zidane ville inte prata om just press inför mötet hemma på Santiago Bernabéu – men det kunde ha börjat bättre för Real Madrid.

I den 33:e minuten tog formstarka PSG ledningen med 1–0. Kylian Mbappé tog sig förbi på högerkanten och skickade in en boll som Edinson Cavani hoppade över. Neymar försökte nå bollen men Realbacken Nacho försökte rensa undan. Dock inte bättre än att Adrien Rabiot kunde fylla på och lyfte in 1–0 över Keylor Navas.

Ronaldo vände

Senast PSG var i Spanien blev det 1–6 mot Barcelona, tappat 4–0-försprång från hemma och sorti redan i åttondelsfinal. Sedan dess har den Qatarbackade klubben förstärkt med Neymar och Mbappé, och "lärt sig" sig av senaste Spanienvistelsen, lovade tränare Unai Emery.

Neymar låg bakom det mesta i PSG. Men Real Madrids sju år äldre stjärna, Cristiano Ronaldo, kan han också.

Efter att portugisen missat några bra chanser, bland annat ett friläge, fick han chansen från straffpunkten. En av PSG-elvans mindre namnkunniga spelare, unge argentinaren Giovani Lo Celso, 21, viftade med armarna i Toni Kroos ansikte och domaren blåste straff. Ronaldos avslut var i perfekt målvaktshöjd men med för mycket kraft för PSG-målvakten Alphonse Areola att stoppa.

I slutminuterna ryckte Real ifrån. Inbytte Marco Asensio låg bakom två snabba mål med två inspel. Först knäade Ronaldo in sitt andra mål i 83:e, 2–1, och tre minuter senare tog vänsterbacken Marcelos avslut några riktningsförändringar och ledde fram till 3–1.

Storseger för Liverpool

Liverpools första åttondelsfinal i Champions League på nio år slutade med målfest i Porto. Sadio Mané gjorde hattrick och Mohamed Salah och Roberto Firmino nätade också.

- Vi skapade så många chanser och gjorde fem. Det var välförtjänt, säger tremålsskytten till BT Sport.

- Vi kunde ha gjort ännu fler, säger lagkamraten James Milner.

Portos målvakt José Sá kastade bort bollen en gång för mycket och Sadio Mané sköt 1–0 under Sá i den 25:e minuten. Mohamed Salah ökade på till 2–0 några minuter senare. James Milner sköt bollen i stolpen och Salah cirkuslekte in 2–0.

En blixtrande omställning gav 3–0 bara några minuter in i andra halvlek. Mané höll sig framme efter en målvaktsretur på Roberto Firminos skott och satte sitt andra för kvällen. Firmino satte sedan 4–0 innan Mané avslutade målskyttet med ett hårt distansskott.