Caroline Andersson.
Caroline Andersson.

Andersson skallröntgad efter OS-vurpan

Caroline Anderssons medaljdrömmar i ungdoms-OS slutade med en otäck vurpa på upploppet, hjärnskakning och röntgen av huvud och nacke. Men Oskarströmscyklisten vill inte ge upp hemma-SM till helgen ännu.

ANNONS
|

Nu berättar Caroline Andersson, 16, själv om den dramatiska avslutningen på OS-linjeloppet i ungerska Györ i förra veckan.

Hon var med i täten när banan smalnade av 200 meter före mål.

– Vi som ligger längst fram ser att det blir smalare, men en ryska såg inte det utan tyckte att det var en väldigt bra idé att köra förbi folk där. Så hon kör rakt in i kravallstaketen och flyger ut i vägen igen. Jag kör in i henne och flyger över henne. Sedan kommer jag faktiskt inte ihåg mer efter det, säger Caroline Andersson.

Hon tog sig ändå upp på cykeln igen och i mål som 53:a, men minns inte hur. Sedan blev det ambulansfärd till sjukhus.

ANNONS

– Jag var inlagd på sjukhus i 24 timmar. Jag fick en väldigt kraftig hjärnskakning och under de första timmarna kunde jag inte gå på grund av att jag inte hade någon balans. Så det var ganska illa.

Nu är Caroline Andersson tillbaka hemma i Oskarström.

Hur mår du nu?

– Det börjar bli lite bättre. Jag försökte cykla i dag (måndag), men det gick inte så långt innan jag fick för mycket huvudvärk. Så det är inte jättebra, men det är bättre än vad det var från början.

I helgen avgörs ungdoms-SM i Halmstad. Caroline Andersson har chans att vinna sitt femte raka guld i linjeloppet, men nu är det tveksamt om det blir någon start.

– Vi får se om jag är frisk till dess. Jag hoppas att jag är det.

ANNONS