Samuel Nnamani, till höger, gratuleras av Zourab Tsiskaridze och Kadir Hodzic efter sitt 1–0-mål under måndagens fotbollsmatch i superettan mellan AFC Eskilstuna och Öster.

AFC Eskilstuna ger inte upp direktplatsen

|

AFC Eskilstuna har inte gett upp hoppet om att ta en av de två direktplatserna till fotbollsallsvenskan. Efter 3–0 hemma mot Öster hakar laget på superettans två topplag, Helsingborg och Falkenberg.

Med sex omgångar kvar är AFC Eskilstuna trea, på kvalplats, sex poäng bakom tvåan Falkenberg.

Det dröjde dock länge innan hemmalaget fick hål på Öster. Först i den 71:a minuten lyckades Samuel Nnamani spräcka nollan när han enkelt petade in en retur, efter att gästernas målvakt Robin Malmkvist missbedömt ett inlägg rejält.

Av bara farten ökade Ousmane Camara på ledningen några minuter senare, och på tilläggstid gjorde Anel Raskaj matchens sista mål.

I tabellens botten tog Norrby samtidigt en viktig seger, 2–1, hemma mot Värnamo.