Östersunds Saman Ghoddos på Arlanda efter hemkomsten från Istanbul.
Östersunds Saman Ghoddos på Arlanda efter hemkomsten från Istanbul.

Östersund på svensk mark: "Till verkligheten"

Drygt 20 timmar efter skrällavancemanget i Europa League-kvalet landade Östersund på svensk mark Nu laddar man inför nästa utmaning, Djurgården på söndag – knappa tre dygn efter knallen mot turkiska Galatasaray i Istanbul.

ANNONS
|

Det var en del glada och en del trötta miner när Östersund släntrade ut i ankomsthallen på Terminal 5 på Arlanda utanför Stockholm runt klockan 17 på fredagseftermiddagen.

Det är dagen efter knallen i Istanbul, där Östersund klämde dit storklubben Galatasaray med totalt 3–1 över två matcher och nu är vidare till Europa League-kvalets tredje omgång mot Fola Esch från Luxemburg.

Känslorna spritter fortfarande i kroppen hos vissa av spelarna i truppen efter matchen som tog slut vid 21-tiden på torsdagen

"Fortfarande obeskrivligt"

- Vi har smält det lite men det är fortfarande en obeskrivlig känsla att slå ut Galatasaray med så många fans, säger Saman Ghoddos.

ANNONS

- Man mår som man förtjänar väldigt bra, säger lagkaptenen Brwa Nouri.

Europa League-framgången till trots. Nu på söndag väntar återigen Djurgården i allsvenskan.

Östersund reser inte hem till Jämtland utan kommer att spendera tiden fram till matchen i huvudstaden och försöka återhämta sig efter urladdningen i Istanbul.

- Vi ska försöka återhämta oss under de nästa 48 timmarna. Det kommer att bli en tuff match och den är väldigt viktig för oss, säger hyllade tränaren Graham Potter.

Nouri är inte ett dugg orolig över den korta viloperioden.

- Vi mådde bra i går (läs: torsdag), vi mår bra i dag, vi kommer må bra i morgon. Vi ska till hotellet nu och börja vila och börja tänka och analysera och fokusera på den matchen. Tillbaka till verkligheten på något sätt, säger han.

ANNONS

Nio förändringar

Östersund gjorde hela nio förändringar hemma mot Djurgården i söndags, efter att ha spelat den första kvalmatchen mot Galatasaray (2–0) kort innan den matchen.

Trots det tajta schemat besegrades Djurgården med 2–1.

Omkastningar, likt sist, kan vara att vänta även nu.

- Det finns dem som är lite slitna och trötta. Nu är det bara låta de ta sin tid och försöka återhämta sig. Och kanske i morgon (lördag) eller på matchdagen så får vi se vilka som är redo att spela, säger Graham Potter.

Östersund befinner sig i toppen av allsvenskan och jagar serieledaren Malmö FF, samtidigt som man suktar efter fortsatta framgångar i Europa.

Frågan är hur Östersund ska lyckas behålla fokus på båda turneringarna.

Inga problem, enligt Potter.

"Angenämt problem"

- Båda är väldigt viktiga för oss och det är lite av utmaningen när man går vidare. Men det är ett fantastiskt angenämt problem att ha från vårt perspektiv. Det här är ju en chans för oss att växa och utvecklas och vi har en stor grupp av spelare. Och det är många som vill spela. Så det är inga problem.

ANNONS

Saman Ghoddos är inte orolig över det täta matchandet som är att vänta, utan framhåller truppens bredd.

- Vi har tillräckligt bra trupp för att klara av det. Att gå vidare i Europa och samtidigt vara med i toppen i allsvenskan. Det tror jag och det tycker jag.

Brwa Nouri är inne på samma spår:

- Vi ska försöka göra det bästa av det. Vi har en trupp på 22-23 spelare som alla är väldigt skickliga, väldigt sugna och redo för just det här. Så förhoppningsvis ska vi kunna lösa situationen på bästa möjliga sätt.

TT

ANNONS