Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vass sprinter. Ontheway Diamant tog under måndagen årets fjärde seger i ett ganska tufft sällskap. Peter Untersteiner körde resolut och segern blev odiskutabel.
Vass sprinter. Ontheway Diamant tog under måndagen årets fjärde seger i ett ganska tufft sällskap. Peter Untersteiner körde resolut och segern blev odiskutabel.

Ädel diamant radar upp segrar hos Peter

Ontheway Diamant med tre segrar tidigt på säsongen gjorde under måndagen comeback på hemmabanan och Peter Untersteiners sjuåring fortsätter med nästan idel ettor i programraden. I ett sprinterlopp blev det en behaglig färd för det tyskfödda stoet.

– Hon skötte sig fint och tacksamt att bestämma i ledningen. Jag ville förbi Berghs häst från början och det här är en bra häst om hon står på friska ben, förklarar Peter.

Vinnartiden blev 1.12,7 och fortsatt god form är det också på Pioneer Face och Twin´s Zindy som tog platserna bakom.

Robert Bergh kom med en positiv självkänsla till Halmstad efter succén i Sprintermästaren. Åbytränaren var med på noterna direkt i treåringsloppet bakom Spickleback Face som vann på banrekordet 1.14,5.

– Jag brukar inte anmäla treåringar på sprinterdistans men kom bara med här. Hästen har kapacitet och visar bra uppfattning, menar Robert.

Bullyoung hade en så kallad straffspark i långloppet och Robert Bergh var påtaglig belåten med främst en detalj efter den säkra segern.

– Han travade helt rytmiskt den här gången och som entaktad häst kan det vara svårt komma in i matchen, menar han och sneglar mot Frankrike men där är många sulkylopp stängda för nordiska travare.

Även Joakim Lövgrens Winner´s Wine klarade sig genom nålsögat som favorit.

– Det är alltid kul att tävla med honom. Jag försöker ha en plan och nu var det läge att prova låta honom gå från start och braka på lite, ler Joakim.

Den offensiva taktiken höll hela vägen men om Laskari fått en tidigare lucka hade det förmodligen blivit strid på kniven.

Den på förhand knepiga omgången öppnades med en rejäl överraskning. Stevie Ray kom loss sent i spurten och Staffan Nilsson knep segern före Skymaster och Santiago Kyu.

– Det var länge sedan jag vann här och jag förstår oddset, skrattar Staffan som var proffstränare i Halmstad på 1980-talet.

Spets och slut blev segerreceptet för William Ekberg som fick bestämma farten bakom Veijo Heiskanens Victory Knick.

Gaya Di Quattro hamnade precis utanför de 72 hästarna till Stochampionatets kval och fyraåringen fick viss revansch med en lätt seger i den ordinarie klassen med Christoffer Eriksson i sulkyn som tog sats efter ett varv och i ledningen blev det en ohotad seger.

Amatören Erika Persson sken som en sol sedan Mary´s Overandout satte nosen först på uppförstorat målfoto till oddset 111,03. Johan Untersteiner sparade inte på krutet bakom Cantona America i jakten på ledningen som vann säkert trots den ursinniga öppningen, 1.07,7.

I Stochampionatets final på söndag kretsar mycket runt Cash Crowe, Darling Mearas, Luck Is Back och Unrestricted. Kvartetten från Halmstad hade stort tryck på sig i kvalen och Luck Is Backs seger blev den största överraskningen.

Stefan Persson väljer att köra Darling Mearas i finalen och brorsan Håkan svingar sig upp bakom Luck Is Back. Johnny Takter kör Petri Puro tränade Cash Crowe och Unrestricted körs av sin tränare Johan Untersteiner.

MEST LÄST