Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Silbersky försvarar Charkas vd

  På fredagen häktade hovrätten i Göteborg vd:n för Charkas som i förra veckan inte omhäktades av tingsrätten utan släpptes fri efter en första häktningsomgång på fyra veckor.

  Han har suttit bakom lås och bom ända sedan polisen hämtade honom på nytt i tisdags. Det var efter att hovrätten i måndags kom fram till – ett beslut grundat på pappren från tingsrätten – att det finns starka skäl att hålla den 42-årige ledaren för Charkas Assistans häktad.
  I går handlade det om att genomföra en riktig förhandling med parterna närvarande.
  42-åringen hade tidigare Halmstadsadvokaten Sigvard Cumtell som försvarare. Inför omgången i hovrätten begärde han få byta advokat. Han önskade stjärnadvokaten Leif Silbersky.
  Detta blev han också beviljad. Men trots Silbersky vid sin sida och en timslång förhandling i går fick 42-åringen finna sig i att stanna i häkte – i första hand till 2 februari då åklagaren Ann-Christin Claesson planerar omhäktning. Hennes och kollegan Sofia Corins utredning om grova bedrägerier och bidragsbrott behöver, uppger Claesson, ytterligare tid för att bli klar.
  Häktningsskälen hade i hovrätten inte ändrats från tingsrätten för en vecka sedan, där domaren Elisabeth Karlén inte ansåg dem väga tungt nog för att assistans-vd:n skulle fortsätta sitta frihetsberövad. Risken var att han skulle lämna landet, fortsätta sin brottslighet eller sabotera utredningen.
  – Jag kan inte säga att något av de tre skälen väger tyngre än de andra, sade Ann-Christine Cleasson efter fredagen i hovrätten.