Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Brinner i knutarna. Återuppbyggnaden av Salt är stoppad av länsstyrelsen. Ännu vet ingen vad som händer med de bröllopsmiddagar som har bokats in på restaurangen i sommar.

  Salts bygglov får tummen ner

  Restaurangen Salts bygglov får inte godkänt av mark- och miljödomstolen i Vänersborg. Restaurangen får nu avslag på sin överklagan efter Länsstyrelsens beslut.

  Adventsstormen i vintras slog hårt mot restaurangen Salt. Då beviljade byggnadsnämnden i Halmstad först ett tidsbegränsat bygglov för återuppbyggandet av Tylösandsrestaurangen och sedan även en ändring av bygglovet. Beslutet överklagades dock till Länsstyrelsen i Halland som upphävde det och krävde ny handläggning från byggnadsnämnden i april i år. Deras förklaring är att man inte hört grannarna till restaurangen inför bygget.

  Från restaurangens sida yrkar man på att grannarna har informerats vid ett tidigare tillfälle. Ägaren överklagade beslutet till mark- och miljödomstolen som nu avslår överklagan samt begäran om syn. De slår fast att grannarna inte har hörts och även att byggnadsnämnden fattade beslut om ändrat bygglov medan ärendet fanns hos en högre instans (Länsstyrelsen).

  Restaurangägaren har nu tre veckor på sig att överklaga det nya beslutet.