Släkten är värst. Halmstad Hammers forward Martin Pärna, som i fjol spelade i Värnamo, kunde lämna sin gamla hall med tre poäng i bagaget.

Pärna vann mot gamla lagkompisarna

Halmstad Hammers kom undan med blotta förskräckelsen mot Värnamo. Efter en mindre bra insats blev det till slut seger med 2–1 – och fortsatt serieledning.

|

Kvalserien till div. 1

Värnamo 1

Hammers 2

(0–1, 0–1, 1–0)

– Det var ingen snygg match, men jag är jäkligt glad för poängen, pustar Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson efter holmgången i Aplarinken.

Hammers kom till Småland med två relativt bekväma segrar i inledningen av kvalserien, men mot Värnamo blev det riktigt tufft.

Hemmalaget bjöd på bra motstånd redan från början och Hammers fick kämpa för att ta ledningen.

Två hemmaspelare krockade vid sidan av målet. Marcus Borgh uppfattade situationen snabbt och skickade in 1–0 efter fyra och en halv minut.

Hammers hade sedan bud på 2–0 i slutet av perioden då laget fick spela power play ganska länge, men Värnamo höll gästerna stången. Den andra perioden hann dock knappt starta innan Jesper Johansson styrde in ett backskott från Joakim ”Pajen” Persson.

Ändå var ”Fredda” inte nöjd.

– Nej, jag tycker vi spelade hafsigt och slarvigt. I dag saknade killarna av någon anledning glöd och fart och krånglade till det för sig.

I slutet fick Hammers spela fem mot tre i fyra minuter sedan Martin Pärna, som i fjol spelade just i Värnamo, åkt på en riktig smäll och tvingades limma ihop ett blödande ögonbryn. Trots överläget lyckades inte bortalaget få in 3–0.

– Vi måste höja kvaliteten på vårt power play. Vi kunde ha avgjort i andra perioden, men det gick på tok för sakta och vi tog inga avslut, analyserar Johansson.

Pärna höll med:

– Det här var väl inte vår bästa match. Jag tror nästan att vi hade 20 minuters power play.

I stället blev det riktigt spännande i den tredje perioden sedan Markus Bengtsson reducerat till 1–2 med ett skott i Oliver Erikssons vänstra kryss.

Värnamo försökte sedan få till en kvittering, men kom aldrig riktigt nära. Hammers forecheckade framgångsrikt i slutet, vilket gjorde att Värnamos målvakt lämnade kassen för en extra utespelare först med 15 sekunder kvar.

I första perioden åkte Sebastan Nilsson på en armbåge rätt i ansiktet och fick groggy lämna rinken.

– Vi får se hur det blir med honom. Han kände inget efteråt, men man är alltid orolig att det ska vara en hjärnskakning, säger ”Fredda”.