Vad är skillnaden mellan artiklar/reportage, krönikor och ledare?

ANNONS
|

På nyhetsplats publicerar vi artiklar och reportage som bygger på händelserapportering eller eget journalistiskt arbete. Redaktionen arbetar efter de etiska regler som branschen kommit överens om ”Spelregler för press, radio och TV” som bland annat innebär att journalistiken ska bedrivas utan yttre påverkan från t ex annonsörer, politiker och andra makthavare. Detta är en förutsättning för att Hallandsposten ska upplevas som trovärdig.

I tidningen finns också krönikörer som under eget namn kommenterar eller analyserar händelser eller fenomen i vår omvärld. Avsikten med dessa är att komplettera nyhetsjournalistiken med en åsikt. Åsikten i krönikan är personlig men inom de yttre ramar och värderingar som Hallandsposten har.

ANNONS

På ledarsidan bedrivs åsiktsjournalistik. Ledaren tar tydlig ställning i olika frågor som följer den linje som Hallandsposten valt. Hallandspostens är oberoende liberal och har ingen koppling till något politiskt parti.

Hallandspostens insändarsida heter HP-läsaren. Under förutsättning att man följer de regler som finns för HP-läsaren är vem som helst välkommen att skicka in en insändare.

ANNONS