Republikanen och den tidigare presidentkandidaten Mitt Romney satsar på en plats i senaten i kongressvalet i november i USA. Arkivbild.
Republikanen och den tidigare presidentkandidaten Mitt Romney satsar på en plats i senaten i kongressvalet i november i USA. Arkivbild.

Trumpkritiske Romney siktar mot senaten

Den tidigare republikanske presidentkandidaten Mitt Romney tillkännager officiellt att han ställer upp i kongressvalet i november och att han siktar på en plats i senaten. Romney kandiderar för delstaten Utah.

ANNONS
|

"Jag kandiderar till USA:s senat för att tjäna folket i Utah och för att ta med mig Utahs värderingar till Washington", skriver Romney på Twitter.

Mitt Romney var Republikanernas presidentkandidat 2012, och förlorade då valet mot Demokraternas Barack Obama. Hans ambition att återkomma till hetluften i Washington följs med stort intresse av det politiska USA. Inte minst eftersom han är en skarp kritiker av president Donald Trump.

"Utah välkomnar legala migranter från hela världen. Washington sänder ett exkluderande budskap till migranter. Och på Utahs Capitol Hill behandlar människor varandra med respekt", säger han i en video länkad till sin tweet.

ANNONS

I ett tal under 2016 års presidentvalskampanj kallade Romney sin republikanske partikamrat Donald Trump för en "falsk bedragare".

Romney siktar nu på att ta den senatorsplats som blir ledig i och med att den 83-årige republikanske senatorn Orrin Hatch meddelat att han inte kommer att ställa upp för återval i kongressvalet i november.

Den 70-årige Mitt Romney har tidigare varit guvernör för delstaten Massachusetts. Efter att han förlorat i presidentvalet mot Barack Obama återvände han till näringslivet.

TT-AFP

ANNONS