President Donald Trump angriper på Twitter de pågående utredningarna om rysk inblandning i amerikansk politik.
President Donald Trump angriper på Twitter de pågående utredningarna om rysk inblandning i amerikansk politik.

Trump: Ryssarna skrattar ihjäl sig

Ryssarna har lyckats bortom sina vildaste drömmar med att skapa kaos i USA – de skrattar ihjäl sig. Det skriver Donald Trump i spåren av åtalen mot ryska medborgare och företag.

ANNONS
|

I fredags åtalades 13 ryska medborgare och tre ryska företag i åklagaren Robert Muellers utredning om rysk inblandning i USA:s valrörelse. Trump och Vita huset har med tillfredsställelse noterat att åtalen inte visar att någon i Trumps närhet medvetet hjälpt till i de ryska försöken att påverka amerikansk politik.

I en serie tweetar går president Trump hårt åt de utredningar som pågår för att klargöra den ryska inblandningen och om någon i Trumps kampanjorganisation samarbetat.

"Om det var Rysslands MÅL att skapa splittring, störningar och kaos i USA och med alla utskottsförhör, utredningar och partihat, så har de lyckats bortom sina vildaste drömmar", skriver Trump på Twitter.

ANNONS

I ett inlägg strax innan slår han fast att han aldrig hävdat att Ryssland inte blandade sig i valet, bara att hans medarbetare inte var inblandade: "Jag sade att det kan vara Ryssland, eller Kina eller något annat land eller grupp, eller det kan vara något geni på 180 kilo som sitter i sin säng och leker med sin dator. Ryss-bluffen var att Trumpkampanjen var i maskopi med Ryssland – det var den aldrig!".

TT

ANNONS