Tolv skadade i syraattack på London-klubb

ANNONS
|

Polisen larmades till klubben Mangle E8strax efter midnatt eftersom gäster klagat över en "skadlig substans". Väl på plats kunde man konstatera att ett dussin personer fått brännskador efter att en man sprejat syra på besökarna, enligt BBC.

Tio av personerna som skadades vid attacken fördes till sjukhus med ambulansför att vårdas. Ytterligare två personer tog sig till akuten på egen hand för att få hjälp.

Två män i 20-årsåldern vårdas fortfarande på sjukhus och deras tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt. Ingen av personerna som befann sig på nattklubben ska ha fått livshotande skador vid attacken. Händelsen tros i nuläget inte vara terrorrelaterad, enligt Londonpolisen.

ANNONS

Ingen misstänkt gripen

Efter att ha hållit ett antal förhör är polisens teori att syraattacken inträffade efter ett bråk. Tesen är att en man kastat syra på två män till följd av en konflikt mellan två grupperingarpå klubben. Gatorna kring nattklubben spärrades av efter händelsen men ingen har ännu gripits.

– Den enda information som vi har är att det var ett okänt frätande ämne som kastades in i nattklubben. Det identifierades genom ett pH-test som en stark sur substans, sa en pressinformatör vid Londons räddningstjänst till BBC.

Drygt 600 personer ska ha befunnit sig på klubben när attacken inträffade. Polisen menar att det inte finns några indikationer på att attacken skulle vara gängrelaterad.

Antalet syrarelaterade attacker har ökat kraftigt i London. Sedan 2010 har 1800 anmälningar gjorts. En teori är att kriminella bytt från att beväpna sig med kniv till syra för att det kan minska risken att åtalas.

ANNONS