Svensk man ihjälslagen i Köpenhamn

ANNONS
|

En svensk medborgare i 50-årsåldern har hittats död i Köpenhamn, uppger polisen i Danmark. Dödsfallet utreds nu som ett misstänkt mord.

– Vad det här i slutänden kommer att landa i straffrättsligt är för tidigt att säga, men i nuläget utreder vi det som ett mord, säger Ove Larsen, vice polisinspektör vid polisen i Köpenhamn och den som leder polisens mordutredning.

Larsen uppger att dansk polis samarbetar med svensk polis för att underrätta anhöriga till den svenske mannen.

– Jag är inte helt säker på varifrån han är i Sverige,men det jag vet är att han har anknytning till Stockholmstrakten, säger Ove Larsen.

ANNONS

Hittades i kanal

Den svenske mannen hittades död i en kanal i stadsdelen Christiania klockan 12.51under torsdagen. Polisens misstanke är att han blev slagen medvetslös av tre män kvällen innan och efter det trillat ner eller dumpats i vattendraget.

Den svenske mannen uppges ha varit i Köpenhamn tillsammans med en annan svensk man i 30-årsåldern.

Mannen i 30-årsåldern kördes klockan 21.52 under onsdagskvällen i ambulans till sjukhus efter att ha attackerats av tre män i närheten av platsen där den äldre svensken senare hittades död.

Under torsdagen förhördes mannen av dansk polis och han anmälde då sin vän i 50-årsåldern försvunnen. Uppgifterna ledde polisen till kanalen där mannen hittades avliden.

Den danska polisen uppger att obduktionen av mannen visat att han utsatts för trubbigt våld ochsparkar. Mannens dödsorsak uppges vara kvävning genomdrunkning.

– Det finns inget som tyder på att det använts några tillhyggen utan obduktionen tyder på att han har attackerats med knytnäveslag och sparkar, säger Ove Larsen.

Muskelmän söks av polisen

Polisen misstänker tre personer för inblandning i det misstänkta mordet och man har nu släppt signalement på tre misstänkta män. Demisstänkta uppges vara i 30-årsåldern och beskrivs som "muskulöst byggda". En av demuppges varaskallig och de andra ska ha kort hår.

ANNONS

Polisens teori: Svenskar bröt sig in i bostad

Polisens teori är att de svenska medborgarna brutit sig in i en kolonistuga i ett område i anslutning till stadsdelen Christiania för att övernatta och att depå grund av det attackerades av de tre misstänkta männen.

– Motivet är fortfarande något som vi utreder. Polisens teori är att de svenska medborgarna olovligen brutit sig in i en kolonistuga. Det är mycket problem i det här området med att folk olovligen bryter sig in sådana här bostäder. Vi tror att de tre männen, som i nuläget är misstänkta för mord, antigen själva har sett det här eller kallats till platsen och använt övervåld när de velat tillrättavisa svenskarna, säger Ove Larsen.

Går igenom övervakningsbilder

Han betonar att mordutredningen fortfarande är i sin linda och att polisen nu genomför en rad utredningsåtgärderför att få en klarade bild av händelsen.

– Signalementsuppgifterna på de tremännen grundar sig i på våldet mot den yngre av svenskarna. Vi tror att han blev attackerad ungefär en halvtimme innan den äldre mannen. Vi försöker nu att identifiera de misstänkta. Vi vet ännu inte vilka de är och vi kommer nu att hålla förhör med alla som bor i området för att ta reda påom någon av dem har sett eller vet något om händelsen. Vi kontrollerar även material från övervakningskameror i området och kriminalteknikerna analyserar också resultatet av undersökningar som har gjorts i utredningen,säger Ove Larsen.

ANNONS

Larsen uppger också att polisen är särskilt angelägna över att komma i kontakt med en man i 50-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern som tillsammans med tvåsmå barn befann sig i området under onsdagskvällen.

ANNONS