Så här kan du gifta dig

Nu pågår Bröllopsmässan i Göteborg, men alla är inte ute efter ett traditionellt bröllop. I bildspelet ovan kan du se flera alternativ på bröllop.

ANNONS
|

Bröllopsmässan i Göteborg pågår under helgen där Sveriges ledande företag och experter i bröllopsbranschen under två dagar bjuder på en hel del överrakningar och tips inför ett kommande bröllop.

Bröllop ser dock olika ut för alla - världen över, då man har olika kulturer, olika budgetar och olika drömmar och förväntningar. Om man inte vill ha ett klassiskt traditionellt bröllop, så finns det flera alternativ i bildspelet.

Gifte sig nakna

EnligtSvenska Dagbladetfinns det många par som valt ett inte lika vanligt koncept när det kommer till bröllop.

I San Francisco 2013 gifte sig ett par nakna framför stadens stadshus. Strax efter ceremonin blev de båda arresterade av polisen för att offentlig nakenhet är förbjuden i staden.

ANNONS

Paret ska dock ha släppts fria.

I samband med Storbritanniens prins Williams bröllop med Kate Middleton (2011) passade även 23-åriga Wang Wueqian och hans brud Yao Yan på att gifta sig i brittisk, kunglig stil i Nanjing, Kina.

Förutom att kläder och attiraljer var inspirerade från England hade paret även utklädda vakter och en hästdriven droska. Kalaset ska ha gått på över 60 000 svenska kronor.

Ett annat par som valde ett annat typ av bröllop i Toronto, Kanada, ärScott Protomanni och Jennifer Rogers första paret någonsin att gifta sig på Toronto Maple Leafs hemmaarena Air Canada Centre i vad som kallades Toronto Maple Leafs Blue & Black Wedding.

Detta efter att paret hade funnit en onlinetävling på hockeylagets hemsida.

Traditionella kyssen ovanför ytan

Även ovanför ytan fungerar det utmärkt att gifta sig. Cam Auge och Caylee Wasilenko från Vancouver åkte vattenskidor i samband med bröllopet.

Själva ceremonin skedde på land i Vancouver Waterski Clus område, men paret avslutade med att ta den traditionella kyssen ute på vattnet.

I Japan 2010 inträffade världens första bröllop som officierades av en robot, roboten I-Fairy. Roboten är 1,2 meter hög och stylad med hästsvansar i plast och en blomsterkrans.

Pionjärparet som I-Fairy var Tomohira Shibata och Satoko Inouye.

ANNONS

ANNONS