Skönhetsingrepp är vanliga i Brasilien. Nu har en kändisläkare flytt efter att en patient avlidit. Arkibild.
Skönhetsingrepp är vanliga i Brasilien. Nu har en kändisläkare flytt efter att en patient avlidit. Arkibild.

Plastikkirurg flydde när patient dog

ANNONS
|

En brasiliansk plastikkirurg med stjärnstatus har försvunnit efter att en av hans patienter dött av hjärtattack. Kvinnan hade rest 200 mil för att få en injektion av stjärnläkaren, som går under namnet "Dr Bumbum" och är känd för att kunna "utföra underverk", i synnerhet med rumpor. Läkaren har 650000 följare i sociala medier.

Kvinnan besökte plastikkirurgen i hans hem i Rio de Janeiro och fick där en injektion med ett ifrågasatt medel för att förstora sin rumpa. Efter ingreppet började kvinnan må dåligt. Hennes blodtryck rusade och hon fördes till sjukhus där hon avled efter fyra hjärtattacker. Kort därefter försvann plastikkirurgen och han är nu efterlyst av brasiliansk polis, misstänkt för bland annat dråp.

ANNONS

Nyheten har chockat landet där skönhetsingrepp är mycket vanliga. Efter USA är Brasilien det land i världen där det utförs flest plastikkirurgiska ingrepp.

Företrädare för branschen varnar nu för ingrepp med så kallade polymerer och för att det sker en trivialisering av kosmetiska ingrepp som utförs av icke-specialister och som riskerar människors hälsa.

TT-AFP

ANNONS