USA:s vicepresident Mike Pence, till höger, med venezuelanske oppositionsledaren Julio Borges.
USA:s vicepresident Mike Pence, till höger, med venezuelanske oppositionsledaren Julio Borges.

Pence vill se fler sanktioner mot Maduro

USA:s vicepresident Mike Pence vill se ytterligare sanktioner mot Venezuelas president Nicolás Maduro. Pence har träffat flera företrädare för landets politiska opposition.

ANNONS
|

Samtalen skedde i Lima i Peru i samband med Summit of the Americas (SOA), ett toppmöte med ledare för länder i Latinamerika. Ett tema för mötet är den ekonomiska och politiska krisen i Venezuela och hur andra länder kan bidra till att sätta press på Maduro.

Pence träffade bland annat oppositionsledaren Julio Borges, tidigare talman i Venezuelas parlament där oppositionen är i majoritet. Efteråt sade Pence att det krävs fler straffåtgärder för att isolera Maduro.

USA:s president Donald Trump har kallat Maduro diktator och infört sanktioner mot ledande personer i Venezuela. Trump skulle ha varit med på toppmötet i Peru, men ställde in resan på grund av situationen i Syrien. Maduro är inte inbjuden till SOA fredag–lördag.

ANNONS

En stor grupp latinamerikanska länder har kommit med skarp kritik mot Venezuelas president och anklagat honom för att försöka skjuta demokratin i sank genom att vid sidan av parlamentet skapa en regeringstrogen författningsförsamling.

TT-AFP

ANNONS