Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  En skål med den traditionella nordkoreanska nudelrätten naengmyeon, en av rätterna på menyn under fredagens toppmöte mellan Nord- och Sydkoreas ledare. Arkivbild.

  Nudlar och rösti ska blidka Kim Jong-Un

  Maten väljs ofta med noggrann omsorg i diplomatiska sammanhang.

  Det stundande toppmötet mellan Nord- och Sydkorea utgör inget undantag. Bland de rätter som kommer att stå på bordet när de mångåriga dödsfienderna trevande ska försöka närma sig varandra finns den schweiziska rätten rösti, uppger Sydkoreas regering.

  Den stekta potatiskakan kommer att tillagas på koreanskt vis – och har valts ut som en hyllning till Nordkoreas diktator Kim Jong-Uns skoltid i Schweiz, tillägger Blå huset.

  Nordkorea har aldrig bekräftat att landets ledare utbildats i Europa. Men före detta skolkamrater och lärare har vittnat om att de tillbringat tid med honom i Schweiz.

  Vidare kommer även bakad sanktpetersfisk att serveras, som en blinkning till Sydkoreas president Moon Jae-Ins ungdoms dagar vid hamnstaden Busan. På menyn kommer också att finnas den nordkoreanska nudelrätten naengmyeon.

  Blå huset uppger att rätten kommer att tillagas av den nordkoreanska restaurangen Okryu Gwans chefskock på plats vid gränsbyn Panmunjom, där ländernas ledare möts på fredag.