Norska trafikverkets generaldirektör avråder russar från att ha sex i rondeller. Arkivbild.
Norska trafikverkets generaldirektör avråder russar från att ha sex i rondeller. Arkivbild.

Norges trafikverk varnar för sex i rondeller

Det norska studentiden, russetiden, är här och myndigheterna i landet har fullt sjå med att hålla de ystra studenterna i schack. Norska vägverkets generaldirektör vädjar nu till russarna om att avstå från sex i rondeller.

ANNONS
|

Genom tv-serien "Skam" blev den svenska publiken bekant med russetraditionen i Norge. Russefirandet, som ofta sker under alkoholpåverkan och i russebussar, kan också innefatta en rad utmaningar som ska utföras och det är efter att ha sett en lista med sådana utmaningar som norska vägverkets generaldirektör Terje Moe Gustavsen gått ut med sin vädjan.

Gustavsen avrådde speciellt från att ha sex i rondeller, vilket är en av de utmaningar som finns på den lista som han tagit del av.

"Det är säkert inget illa ment med regel 34 där russen uppmanas att dokumentera när han/hon har säkert/skyddat sex i alla tre rondeller från Shell till Jafs", skriver han på verkets hemsida.

ANNONS

"Alla förstår att det är trafikfarligt att vistas i och omkring en rondell", slår generaldirektören fast och uppmanar russarna att i stället välja någon av de andra utmaningarna som finns på listan.

Dock vill generaldirektören inte framstå som en glädjedödare och avslutar sin avrådan från rondellsex med uppmaningen att njuta av russetiden.

"Roa er, fira russetiden och gör den till ett glatt minne att tänka tillbaka på", skriver Terje Moe Gustavsen.

TT

ANNONS