Minst tre döda efter oväder i USA - jordskredsrisk

ANNONS
|

Ett oväder med intensivt regnande, snö och hårda vindar har ställt till det i Kalifornien, USA. Nära 200 hus i Los Angeles har fått evakueras på grund av risk för jordskred. Trots evakueringsordern valde runt 100 boende att stanna kvar i sina hus.

Minst tre döda

Inom fyra timmar på fredagen kom 150 larm om nedfallna ledningar, och enligt LA Times ska tre personer ha dött till föjd av ovädret. Över 100 000 hushåll var utan ström och flyg fick ställas in i San Francisco och i Los Angeles. Åtta personer fick räddas efter att tio bilar fastnat i snabbt rörande vatten i Los Angeles Sun Valley, enligt AP. Ytterligare sju personer och två hundar fick räddas av brandmän i uppblåsbara båtar och med hjälp av rep, i närheten av Los Angeles River.

ANNONS

Slukhål i marken

Enligt NBC har två bilar fallit ned i ett slukhål i marken i Studio City i Los Angeles. Räddningspersonal kallades till platsen, men visste inte initialt om någon befann sig i bilen. Det kraftiga regnet har gjort att vägen gått sönder och fallit ihop. Förarna i de bägge bilarna som slukades kunde räddas ur sina bilar efter ett kortare räddningsuppdrag.

Nederbörden för den senaste perioden kan bli den högsta i Kalifornien på sex år, och ovädret beskrivs som det värsta som drabbat Kalifornien på många år.

Under fredagen ställdes omkring 250 flyg in till eller från Burbank, Los Angeles, Orange County, San Francisco och San Diego.

ANNONS