Man greps i Österrike - liknar Hitler för mycket

En 25-årig man greps i Österrike - på grund av sitt utseende. Mannen har en markerad sidbena, har stylat ansiktshåret till en "Hitlermustasch" och kallar sig själv för Harald Hitler.

ANNONS
|

Mannen sågs fotografera huset Braunau am Inn där Adolf Hitler föddes och greps av polisen på måndagskvällen. Mannen har väckt en del uppståndelse i den lilla staden.

– Jag har ofta sett den här herren i Braunau, och jag frågar mig om det betyder något, skrev en boende på Facebook, enligt tidningenOberösterreichische Nachrichten.

Anklagas för glorifiering

Han anklagas för att glorifiera den nazistiska eran vilket är ett brott i Österrike, skriver BBC.

25-åringen uppges nyligen ha flyttat till en stad i närheten av den tyska gränsen. Han har setts till även i Wien och Graz.

Enligt polisen handlar det inte om något skämt eller konstprojekt.

ANNONS

– Den unge mannen vet precis vad han gör, sa polisens presstalespersonDavid Furtner till BBC.

Svårt att bevisa brott

Enligt den österrikiska tidningen Heute kommer man dock ha svårt att bevisa att mannen har begått något brott. Han har inte burit naziuniform eller några andra symboler från nazieran. Det enda som pekar på brott är hans "styling".

Huset där Hitler föddesska rivas efter ett beslut från österrikiska myndigheter i oktober förra året. Anledningen är att man inte vill att det ska bli en samlingsplats för nynazister.
ANNONS