Kvinnan lurades - råkade döda diktatorns bror

ANNONS
|

Det är brittiska The Guardian som rapporterar om de nya uppgifterna i det uppmärksammade mordfallet.

Enligt tidningen uppger nu Indonesiens rikspolischef Tito Karnavian att en av kvinnorna mot betalning ovetandes sprutade ner Nordkoreas diktators halvbror Kim Jung-Nam med vatten som innehöll ett dödligt gift.Tito Karnavian uppges ha fått informationen av myndigheter i Malaysia.

Kim Jung-Nam avled tidigare i veckan efter att ha förgiftats påKuala Lumpurs flygplats i Malaysia. Misstankarna om att han blev lönnmördad uppstod direkt och två kvinnor greps misstänkta för mordet.

Tito Karnavian uppger nu alltså att en av kvinnorna, 25 år gammal från Indonesien,inte var medvetenom vad hon gjorde - utan att honistället trodde att hon deltog i ett skämt som kan liknas vid "dolda kameran."

ANNONS

Den andra gripna kvinnan ska enligt The Guardian ha gjort olika trick ochförmåttKim Jung-Nam och andra män på flygplatsen att blunda.

"Hon var inte medveten"

Tito Karnavian uppger att tricken utfördes tre till fyra gånger och att kvinnan fick några dollar för varje gång de påhittade tricken utfördes.

Sista personen som utsattes för ett trick var justKim Jung-Nam och i hans fall var det inget vanligt vatten som kvinnan sprutade.

"Hon var inte medveten om att det handlade om ett lönnmord planerat av utländska agenter", uppges Indonesiens rikspolischefha sagt i ett uttalande rapporterarThe Guardian.

Den lurade kvinnans familj uppges vara chockade överdet som har hänt. Den 25-åriga kvinnan uppges ha varit i Malaysia för att arbeta. Även hennespojkvän uppges ha gripits efter giftmordet och enligt The Guardian jagar polisen fler personer som kan vara involverade i händelsen.

Indonesiens polischefs uppgifter om mordet i Malaysia har inte bekräftas från andra länders myndigheter.

Sydkorea: Giftmördades av nordkoreanska agenter

Efter mordet pågår deten diplomatisk tvist mellan Malaysia och Nordkorea gällande mördadeKim Jung-Nams kropp.

Nordkoreas ambassadör i Malaysia, Kang Chol,harkrävtatt kroppen ska överlämnas till Nordkorea och har uppgett att man inte kommer acceptera resultatet avKim Jong-Nams obduktion om inte landet inte får medverka i undersökningen.

Myndigheter i Malaysia har uppgett att kroppen kommer att överlämnas när alla undersökningar är genomförda.

ANNONS

Mördade Kim Jong-Nam är Nordkoreas tidigare diktatorsKim Jong-il äldste son och sågs innan hans död som en tänkbar ersättare till honom.

Kim Jong- Nam levde i exil och har offentligt kritiserat sin halvbrorKim Jong Un.

Enligt uppgifter från Sydkoreas underrättelsetjänst giftmördades Kim Jong-Nam av nordkoreanska agenter.

ANNONS