Palestinier i Gaza protesterar vid gränsen mot Israel. Arkivbild.
Palestinier i Gaza protesterar vid gränsen mot Israel. Arkivbild.

Journalist ihjälskjuten på Gazaremsan

ANNONS
|

Ytterligare en fotojournalist, Ahmad Abu Hassin, som skottskadades vid gränsen mot Gaza i fredags, har avlidit av sina skador, uppger det palestinska hälsodepartementet.

Abu Hassin sköts i magen av en israelisk prickskytt, trots att han befann sig på tillåtet avstånd från gränsen, rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Två dagar efter skottskadan gav israeliska myndigheter 25-årige Abu Hassin tillåtelse att få transporteras till Ramallah på Västbanken för att få vård, men hans liv gick inte att rädda.

I början av april avled 30-årige kameramannen Yaser Murtaja på sjukhus, efter att ha skjutits vid Gaza-gränsen. Murtaja arbetade för den Gaza-baserade nyhetsbyrån Ain Media och bar en skyddsväst med "press" skrivet på den.

ANNONS

Flera arrangörer och organisationer står bakom protesterna i Gaza som inleddes den 30 mars, för att markera årsdagen av dödandet av sex palestinier under demonstrationer mot markockupationer 1976. Protesterna ska hålla på till den 15 maj, årsdag för "Katastrofen" (al-Nakba), då hundratusentals palestinier tvingades från sina hem i samband med grundandet av staten Israel 1948.

TT

ANNONS