Forskning: Bästa tiden på dygnet att ha sex

Att man kan forska om allt möjligt är väl ingen nyhet. Nu har forskare på, bland andra Harvard, tittat på vid vilken tid på dygnet som det är mest sannolikt att dö på, bäst ha sex och när vi är som lyckligast.

ANNONS
|

Vårt humör och vår energi styrs av hormoner, blodtryck och kroppstemperatur. Och nu finns forskning som visar att mycket är tajming i livet, berättar engelska Mail Online.

Män och kvinnor har sin sexuella höjdpunkt vid olika tider på dygnet, men det finns en tid då båda är lika sugna. 05:48 på morgonen är bästa tiden för att få till det. Det är också vid den tiden som det är mest sannolikt att få orgasm, enligt forskningen.

Men drygt en timme senare, 06:53, är det inte lika kul. Enligt forskarna på Harvard-universitet är det vid den tiden som det är störst sannolikhet att få en hjärtinfarkt.

ANNONS

Andra råd som ges är till exempel att klockan 14 är den bästa tiden för ett tandläkarbesök. Lokalbedövningen skall då vara tre gånger längre än andra tider på dagen, enligt The British Dental Association.

Den optimala tiden att dammsuga lär vara klockan 15:13, för det är vid den tiden humöret är på topp och vi är bäst på att städa, enligt författaren Michael Smolensky som skrivit boken, The Body Clock Guide To Better Health.

ANNONS