"Folk sprang i panik under terrorattacken"

Ett terrorattentat slog till mot Barcelona. Två Halmstadbor på plats har delat med sig av händelsen.

ANNONS
|

Sent på torsdagseftermiddagen körde en minibuss in i en folkmassa på LaRamblai Barcelona. I attacken skadades minst 80personer och 12har förklarats döda. Terrorgruppen IS har tagit på sig attacken. Två har gripits för misstanke om inblandning, och en annan ska ha dött i skottlossning med polisen, uppger spanska medier.

Halmstadbon Mattias Mauritzon, 23, befinner sig med sin flickvän på semester i Barcelona. Strax efter att händelsen inträffade, kom paret fram till hotellet efter en dag på stranden.

– Vi hade planerat att röra oss på La Ramblai dag, men det var tur att vi fick ändrade planer, säger han.

Det var först när en kompis skrev ett meddelande till Mattias, som han förstod att något hade hänt. Även om de hade hört räddningstjänsten sirener ett par minuter tidigare.

ANNONS

– Känslan är olustig. Jag och flickvännen är chockade. Det är verkligen tråkigt det som har hänt, berättar Halmstadbon.

Hanna Jansson, 20, är också på plats i turistorten. Hon befann sig på hotellets balkong, en gata ifrån händelsen, när attacken inträffade. Hon beskriver situationen som kaosartad.

– Jag såg först barn springa nedanför balkongen. De sprang dock onormalt fort, vilket fick mig att reagera. Ett par sekunder senare kom en folkmassa efter i högt tempo. Det var panikslaget. Jag förstod genast att något var fel, säger Hanna Jansson.

När Hallandsposten får kontakt med 20-åringen från Halmstad under torsdagskvällen, är det fortfarande stökigt i området. Hanna berättar att polisen fortfarande springer nedanför på gatan.

Kompisparetska stanna i Barcelona fram till söndag, men nu vet de inte hur resterande dagar ser ut.

– Allting är oklart. Vi vet inte om vi vill bege oss ut på stan. Semestern blev genast annorlunda, säger hon.

ANNONS