Polisstationer är ofta extremisters mål i Afghanistan. Bild från en attack i Paktia i juni.
Polisstationer är ofta extremisters mål i Afghanistan. Bild från en attack i Paktia i juni.

Fler offer i dubbelattack i Afghanistan

Antalet dödsoffer i attackerna i sydöstra Afghanistan i tisdags har stigit till runt 80. Nästan 300 människor skadades, vilket gör det till den blodigaste dagen i landet sedan i våras.

ANNONS
|

I Gardez i provinsen Paktia sprängdes först tre fordon, vilket banade väg för över tio gärningsmän att ta sig in på en polisanläggning. Under en attack som pågick i över fem timmar dödades sedan ett 60-tal personer, däribland provinsens polischef Toryalai Abdyani och många civila som var där för att hämta id-handlingar.

- En bil kördes in i polischefens kontor, och dödade honom och hans livvakter, säger Abdullah Hasrat, talesman för Paktias guvernör.

ANNONS

I den andra attacken, ett tiotal mil väster om Gardez, dödades ett 20-tal personer i en liknande stormning av en polisbyggnad, uppger provinsen Ghaznis guvernörs talesman Haref Noori.

Den senaste gången det konflikthärjade Afghanistan sett maken till blodbad var den 31 maj, då en jättelik lastbilsbomb i Kabul dödade ungefär 150 människor.

Den bomben vägde 1,5 ton. Så sent som i lördags hittade och oskadliggjorde Kabul-polisen en liknande laddning på hela 2,7 ton i ett tomatlager.

TT-AFP

ANNONS