Exklusiv väska för 20 000 - misstänkt lik Ikeas bärkasse

Det exklusiva varumärket Balenciaga har lanserat sin nya shoppingväska. Prislappen: 20 000 kronor. Men det är något som är misstänkt bekant med den..

ANNONS
|

Texten börjar under tv-inslaget

Det franska lyxmärket Balenciaga släppte nyligen sin senaste väska - enArena Extra-Large Shopping Tote. Hade man varit intresserad av att köpa den hade man fått betala närmare 20 000 kronor. Men många har nog både burit och sett en liknande väska - nämligen möbeljätten Ikeas ikoniska blåa kasse Frakta.

Den populära bärkassen säljs i över 65 miljoner exemplar varje år, världen runt, och har funnits sedan 1980-talet. Ikea-kassen ska ha varit Ingvar Kamprads egen idé, så att besökare kunde bära på sina varor oavsett vart i varuhuset de gick. Kassarna var till en början gula, men i slutet av 90-talet introducerades de blåa som man dessutom kunde köpa med sig hem.

ANNONS

"Vi är väldigt smickrade"

Balenciaga har ännu inte kommenterat likheten mellan sin väska och Ikea-kassen. Det har däremot Ikea gjort.

– Vi är väldigtsmickrade över att Balenciagas påsväska påminner om Ikeas ikoniska hållbara påse för fem kronor. Inget slår mångsidigheten i en stor blå väska!, sägeren talesperson för Ikea i amerikanska tidningen Today.

Priset - en Ikeakasse kostar cirka fem kronor - är inte den enda skillnaden. Balenciagas väska är tillverkad av "blått skrynklat glaserat läder" medan bärkassen är tillverkad av propenplast.

Huruvida Balenciagas väska kommer att lanseras i färgen gult, är oklart.

ANNONS