Det är ett år kvar tills Storbritannien ska lämna EU. Arkivbild.
Det är ett år kvar tills Storbritannien ska lämna EU. Arkivbild.

EU-kramare tar nya tag i London

"Bremain" har inte gett upp. Nu lanseras en ny kampanj, med företrädare för flera partier, för en brittisk folkomröstning om utträdesavtalet med EU.

ANNONS
|

Initiativet görs av Open Britain, en organisation som bildades som en fortsättning på den EU-vänliga sidan i valrörelsen inför att britterna skulle rösta om EU-medlemskapet.

- Brexit kommer att påverka alla i landet, och därför bör det inte vara upp till 650 politiker att bestämma över framtiden för 65 miljoner människor, säger James McGrory, som leder Open Britain.

ANNONS

Talare från bland annat Theresa Mays konservativa regeringsparti Tories och oppositionspartiet Labour deltar vid lanseringen av kampanjen i London under söndagen.

"Det kanske verkar som att oddsen är emot oss som rörelse, men att kämpa för vad man tror på är aldrig lätt", väntas Liberaldemokraternas parlamentsledamot Layla Moran säga i ett tal.

Med mindre än ett år kvar tills Storbritannien ska lämna EU är utträdet fortfarande en fråga som delar landet. I folkomröstningen i juni 2016 röstade 52 procent för brexit.

Planen är att Storbritannien ska lämna EU i mars 2019 och att övergångsregler ska gälla till slutet av 2020. De 27 övriga EU-länderna och britterna måste enas om villkoren för utträdet senast i oktober.

TT-AFP

ANNONS