Förödelse efter explosionen.
Förödelse efter explosionen.

Bar i Japan exploderade – över 40 skadade

En explosion i en bar i staden Sapporo i norra Japan har orsakat stor förödelse. Över 40 människor skadades, men bara en allvarligt. Det är oklart vad som orsakade explosionen.

ANNONS
|

En boende i ett närliggande flerfamiljshus säger till den japanska tidningen Mainichi Shimbun att det hördes en hög smäll som följdes av betydande skakningar.

- Jag trodde att det var ett blixtnedslag, säger personen.

Tak och fönsterglas i närliggande byggnader skadades av tryckvågen, skriver tidningen.

Kan ha varit gas

Enligt polisen har en av de drabbade i explosionen fått allvarliga skador, rapporterar BBC som också uppger att vissa rapporter talar om en gasexplosion. Polisen har ingen information om vad som ligger bakom explosionen, skriver Kyodo News.

ANNONS

Antalet skadade tros stiga i takt med att området söks igenom. Räddningstjänsten har varnat människor i området för att fler explosioner kan inträffa.

Vittnen har berättat att de känt lukten av gas i området efter explosionen, som ska ha inträffat på puben Umisakura. Den senare uppgiften har dock inte bekräftats av myndigheterna.

I området ligger många restauranger, barer och affärer, men även bostäder.

- Jag hörde en smäll som lät som åska, och min lägenhet skakade, säger en man som bor i närheten till Japan Times.

Ett annat vittne berättar för public servicebolaget NHK News att många skadades.

- Explosionen krossade glasrutorna i affären där jag arbetar, säger vittnet.

Raserad byggnad

Bilder från nyhetsbyrån Kyodo News och i andra japanska medier visar förödelsen efter explosionen som inträffade vid 20.30-tiden på söndagen, lokal tid. På bilderna syns hur en byggnad har rasat, vit rök som stiger mot skyn, och hur tryckvågen fått bråte att spridas över ett stort område.

ANNONS

Sapporo är huvudstad i Hokkaidoprefekturen.

TT

ANNONS