Polisen undersöker platsen där den misstänkte seriebombaren sprängde sig själv under en polisjakt.
Polisen undersöker platsen där den misstänkte seriebombaren sprängde sig själv under en polisjakt.

Uppgift: Misstänkt Austinbombare identifierad

Den man som misstänks för bombdåden i amerikanska Austin har identifierats, rapporterar lokala medier. Mannen sprängde sig själv till döds när polisen jagade honom.

ANNONS
|

Mannen uppges ha varit i 20-årsåldern och från Texas, enligt den lokala CBS-kanalen och tidningen American Statesman som hänvisar till anonyma källor inom rättsväsendet. Uppgifterna om den misstänktes identitet är ännu inte bekräftade.

Motivet bakom dåden är också oklart, likaså om den misstänkte haft medhjälpare, meddelar polischefen i Austin, Brian Manley.

- Vi förstår inte vad som fick honom att göra vad han gjorde, säger Manley.

ANNONS

Allmänheten uppmanas till fortsatt försiktighet då det kan finnas kvarlämnade bomber i området.

Utlöste sprängladdning

Polisen kom den misstänkte på spåren via övervakningskameror som visade honom på ett Fedexkontor, där han lämnade in två paket. Det ena exploderade senare på en postterminal och det andra oskadliggjordes av polis i närheten av Austins flygplats.

Med hjälp av mannens mobiltelefon kunde polisen spåra honom till hans hotell. Mannen utlöste sin sprängladdning under en biljakt på motorvägen när polisen närmade sig. En polis skadades lindrigt vid detonationen, enligt Austinpolisen.

Två döda, flera skadade

Sammanlagt har två personer dödats och flera skadats i en rad explosioner som skakat miljonstaden Austin, huvudstad i delstaten Texas, sedan i början av mars.

De första bomberna var brevbomber, som dödade två män och skadade en kvinna svårt. Den fjärde bomben utlöstes med snubbeltråd och skadade två män som passerade på vägen. En femte bomb exploderade på en postterminal där en anställd fick lindriga skador.

Polisen misstänker att det finns ett samband mellan bombdåden.

Fedex kommer nu att scanna alla paket som lämnats in på terminalen där ett paket exploderade samt gå igenom alla paket på sin sorteringscentral utanför Austin.

TT-Reuters

Bakgrund: Sprängdåden i Austin

Det första offret var en 39-årig man som dödades den 2 mars av en sprängladdning, placerad i ett paket som lämnats vid entrén till huset han bodde i.

Den 12 mars dödades en 17-årig pojke, också han av en sprängladdning som lämnats utanför entrén. Pojkens mamma skadades och huset utsattes för stor förödelse i explosionen.

Senare samma dag skadades en 75-årig kvinna i en liknande explosion.

Den 18 mars sprängdes en fjärde bomb, utlöst av en snubbeltråd, på en gata i sydvästra Austin. Två män skadades.

Den 20 mars skadades en kvinnlig anställd på postföretaget Fedex lindrigt, då en försändelse exploderade på postkontorets rullband i en förort till San Antonio, sydväst om Austin.

Källa: CNN

ANNONS