Centralpassagen i Uppsala på söndagen.
Centralpassagen i Uppsala på söndagen.

Virala badbilder från Uppsala C

"Centralpassagen blev Centralbadet", skriver Upsala Nya Tidning (UNT). Och på sociala medier sprids bilder på Uppsalabor som tog chansen till ett dopp när centrala delar i staden översvämmades.

ANNONS
|

- Det var svingött, väldigt varmt. Inte speciellt fräscht dock, säger Sarah Thorén till tidningen om vattnet i den underjordiska passagen vid centralstationen.

Hennes Facebook-bilder från söndagens händelse sprids nu över världen. Och andra foton på Facebook och Instagram visar att hon inte var ensam om att ta chansen till lite leklycka i olyckan.

Att "dra ur proppen" på det improviserade jättebadet var inte helt okomplicerat – dels visste man inte om vattnet kunde vara strömförande, dels var Trafikverket, Jernhusen och Uppsala kommun osäkra på vem som har ansvaret. Men under kvällen kallade kommunen in en sugbil.

ANNONS

- Nu är allt vatten bortpumpat. Gatujouren lämnade vid 23 och insatsen är avslutad för kommunens del, säger Louise Åhman, jourhavande presstalesperson, till UNT.

Även Akademiska sjukhuset, i närheten av centralstationen, drabbades av översvämning när ungefär 70 millimeter regn öste ner över staden på söndagen.

TT

ANNONS